Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

В міській раді наполягають: на 16 ринках є 700 місць для селян

Як зазначили у департаменті економічної політики ЛМР, на сьогодні 16 ринків Львова можуть запропонувати близько 700 торгових місць. Та досі залишається складною ситуація зі стихійною торгівлею поблизу Привокзального ринку, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Найскладніша ситуація в районі Привокзального ринку через те, що люди мають бажання торгувати  поближче до вокзалу. Вони приїхали, пройшли 20 м., стали і хочуть продати свою продукцію. Але і люди, які продають, і  люди, які купують, повинні розуміти, що має бути зручно усім. Насамперед тим, які мають купити товар. Відповідно, не можуть всі торгувати виключно в межах Привокзального ринку. У місті є дуже багато ринків, ми відслідкували 16 ринків і на цих ринках у різних частинах міста є близько 700 вільних торгових місць. Тобто ринки відкриті, доступні.

Продукти харчування купують усі категорії мешканців: і старші, і молоді, і середнього віку. До прикладу,  молода мама з візочком з вул.Пасічної не поїде на Привокзальну купувати молоко чи сир. Торговці  повинні думати про мешканця, який хоче купити продукти на ринку ближче до свого дому. Ринки мають вільні місця. На Привокзальному ринку є вільними близько 100 місць. Вони не у тій частині, в якій хочуть самі торгівці. Ситуація непроста, бо відносини з людьми - це завжди складно. Але ми повинні знайти порозуміння.

Там є представники департаменту, райадміністрації, ринку, правоохоронних органів. Якщо не можна знайти порозуміння, то треба приймати кардинальні рішення. Люди повинні знати, що місто повинно жити нормальним і безпечним життям і має бути комфорт як для тих, хто продає, так і для мешканців, які купують продукт», - зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ