Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синютку просять звернути увагу на голів РДА, яких звинувачують у незаконних діях

Голову Львівської ОДА Олега Синютку просять звернути увагу на голів Сколівської і Турківської РДА, які начебто причетні до розкрадання коштів місцевих бюджетів. Про це 9 серпня під час прес-конференції у Львівському прес-клубі заявила член ради партії “Воля”, депутат Івано-Франківської облради Ольга Галабала.

«У нас звикли говорити про корупцію в центральній владі, але не говорять про корупцію в місцевих радах,  і в місцевому самоврядуванні. На місцевому рівні розкрадається від 30% до 50% коштів. Ми прогнали з України сім’ю Януковича, яка грабувала народ, але на місцевому рівні є свої сім’ї, які продовжують реалізовувати схеми», - сказала вона.

За її словами, бюджет м. Сколього 5,9 млн грн, а через голосування на сесії міський голова начебто виводить половину коштів на свої комунальні підприємства через ЖКГ.

«В місяць до 100 тис. грн через схеми фіктивної оренди, оренди земельних ділянок через ЖКГ виводять у свою кишеню», - сказала вона.

Вона наголосила, що при цьому голова РДА його покриває.  Ольга Галабала додала, що така ситуація є в інших районах, зокрема в Турківському.

«Ми просимо голову Львівської ОДА Олега Синютку звернути увагу на своїх підлеглих. Керівник Турківської РДА та Сколівської РДА. Йдеться про розкрадання від 30 до 50% коштів місцевих бюджетів. Просимо прокурора звернути увагу на місто Самбір, де працівники, намагаючись отримати земельні ділянки і не зумівши зробити це, почали фабрикувати кримінальну справу щодо мера Самбора, яку мають передати в суд. Зверніть увагу на Червоноград, де міський голова не може нормально працювати, адже мусить відбиватись по судових позовах, що їх ініціювали колишні керівники комунальних підприємств за те, що він провів відкритий конкурс і замінив їх на посадах. Якщо ми зараз будемо до цього байдуже ставитись і закривати на це очі, то ми не зможемо зробити крок вперед», - заявила Ольга Галабала.

Вона заявила, що в місцевих радах Львівщини є люди, які тримають фінансові потоки у своїх руках.

Гал-інфо готове надати коментарі усіх зацікавлених сторін. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ