Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сирію знову визнали найнебезпечнішою країною для гуманітарних місій

Уже третій поспіль звіт гуманітарної організації CARE свідчить, що в Сирії гине найбільше в світі представників гуманітарних місій. Усього в світі за перше півріччя 2019 року під час роботи загинули 57 помічників.

У першому піврічі 2019 року Сирія залишалася країною, де зафіксовано найібльшу кількість загиблих представників гуманітарних організацій у світі. З початку цього року там під час надання гуманітарної допомоги було вбито 18 осіб, передає DW.

Таким чином, Сирія вже втретє поспіль очолює трагічний список у звіті організації.

Загалом за перші шість місяців року під час виконання гуманітарних місій у світі загинуло 57 людей: семеро в Афганістані, по п'ять у Демократичній Республіці Конго, Ємені та Центральоафриканській Республіці та троє у Нігерії. Серед прикладів цих трагічних смертей у звіті наводиться доля одразу трьох співробітників CARE, які загинули 8 травня в Афганістані внаслідок вибуху бомби в сусідньому офісі. А у квітні у Конго був убитий лікар, який представляв Всесвітню організацію охорони здоров'я (ВООЗ) та працював у рамках місії з боротьби з вірусом Ебола.

Небезпека для співробітників гуманітарних місій у таких кризових областях як Афганістан, Сирія чи Ємен постійно зростає, зазначається в звіті CARE. Особливо це стосується місцевого персоналу, який все частіше стає жертвою насильства.

Війна у Сирії триває з 2011 року, коли низкою арабських країн прокотилася хвиля антиурядових повстань. Уряд Сирії відтоді воював і досі воює проти різних опозиційних до нього сил, зокрема й ісламістських структур на кшталт "Ісламської держави". Захід неодноразово закидав сирійському уряду застосування у війні забороненої, зокрема хімічної, зброї. За ці роки уряду на чолі з Башаром Асадом вдалося повернути контроль над більшою частиною території країни. 11 серпня стало відомо про те, що урядова армія Сирії захопила стратегічно важливе місто Аль-Хобейт у провінції Ідліб - останній, яку контролюють повстанці. Захоплення Аль-Хобейта є найзначнішим прогресом армії Асада з моменту початку її наступу в провінції Ідліб три місяці тому, заявили у базованому в Лондоні Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини. За його даними, в боях за Аль-Хобейт загинули більше сотні бійців з обох сторін. При цьому сирійська армія та її союзники приблизно дві тисячі разів завдавали по повстанцях артилерійських та авіаударів.

Нагадаємо, в Сирії повстанці збили бойовий літак сил Асада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ