Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ситник: Луценко закрив НАБУ доступ до ЄРДР

Генеральна прокуратура заблокувала доступ директора НАБУ і його заступників до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю Радіо Свобода.

"З ГПУ у нас відносини доволі опосередковані, вони не здійснюють за нами нагляд. Єдине, що можу сказати, що впродовж останніх декількох днів пан Луценко, наприклад, заблокував доступ директора НАБУ до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - сказав Ситник.

Він пояснив, що згідно зі статтею 17 закону про НАБУ, НАБУ має доступ до всіх баз даних та інформаційних систем державних органів, і доступ до Єдиного реєстру досудових розслідувань, який ведеться ГПУ, давав НАБУ ще колишній генпрокурор Віктор Шокін.

"Але впродовж останніх днів ми отримали письмове попередження, що доступ директора і його заступників... припиняється. І цей доступ на сьогоднішній день припинений", - сказав Ситник, уточнивши, що попередження було з боку генпрокурора Юрія Луценка.

На питання про пояснення такого кроку директор НАБУ сказав: "Там є достатньо вільне трактування діючого законодавства. І прийняте рішення про припинення цього доступу. І це рішення мені здається доволі дивним, оскільки якраз ми постійно розвиваємо напрямок доступу до баз даних, до реєстрів".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ