Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ситуація з „Нафтогазом” ще гірша ніж місяць тому – Гудима

Пропозиція Президента України Віктора Ющенка винести питання фінансово-економічного стану національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» на найближче засідання РНБО України спричинена значним погіршенням ситуації у компанії. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив член урядової комісії з питань діяльності „Нафтогазу” Олекса Гудима.
„Ситуація в „Нафтогазі” ще гірша, аніж місяць тому, – пояснює Гудима. – Після того, як відбулося засідання Кабміну і було вирішено створити комісію з питань діяльності „Нафтогазу”, комісія виявила дуже багато зловживань і назбирала чимало матеріалів”.
Нагадаємо, Президент України Віктор Ющенко висловив ініціативу, щоби на одному із найближчих засідань Ради національної безпеки і оборони було розглянуто питання роботи газового ринку України у 2008 році, зокрема фінансово-економічного стану національної акціонерної компанії «Нафтогаз України». Таку пропозицію Глава держави висловив у надісланих сьогодні листах до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та Секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової.
У листах В. Ющенко вказує на те, що нині у країні склалася критична ситуація із постачанням природного газу українським споживачам. За його словами, одним із факторів, що дестабілізують роботу газового ринку, є кризовий стан НАК «Нафтогаз України», який характеризується фінансовою незбалансованістю компанії, відсутністю договорів на придбання енергоресурсу, збитковістю тарифів на послуги із транспортування і доставку природного газу, економічно необгрунтованими цінами на газ для окремих груп споживачів.
Президент вважає, що на розгляд РНБО необхідно винести інформацію щодо реального фінансово-економічного стану НАКу, з'ясувати грошові розриви у фінплані компанії, підготувати пропозиції щодо їх ліквідації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ