Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Табачник хоче скасувати оцінки з фізкультури

Міністр освіти та науки, молоді і спорту Дмитро Табачник заявляє про можливість скасувати оцінювання з предмету “фізична культура” у школі. Про це він заявив сьогодні журналістам.

«Система оцінювання фізкультури буде відмінена. Це робиться для того, щоб врахувати активність дихання. Чому раніше були трагедії? Тому що хтось намагається із секундоміром порівнювати, за скільки секунд дитина пробіжить 30 метрів, 60 метрів», - пояснив Д.Табачник.

На його думку, це не є завданням шкільного предмету “фізкультура”.

Д.Табачник повідомив, що у Кабінеті міністрів розроблений державний стандарт початкової школи, де відводиться більше годин для фізкультури, й оцінювання проводиться, зокрема з урахуванням присутності дитини на повітрі, у русі, у ходьбі.

«Я взагалі проти того, щоб фізкультуру розглядати як чисто навчальне навантаження. Це скоріше відпочинок», - зазначив міністр.

За словами Д.Табачника, новий стандарт передбачає, що дітям, які займаються у спортивних школах чи секціях у вільний від навчання час, буде зараховуватися це як заняття з фізкультури, повідомляє УНІАН.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ