Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Табачник залишив Львівський університет ім. Івана Франка без ректора?

Львівський національний університет імені Івана Франка залишився без ректора. Принаймні досі міністерство освіти Дмитра Табачника не оприлюднило наказ про призначення в.о. ректора Франкового університету. Нагадаємо, що екс-ректору університету Іванові Вакарчуку, контракт якого завершився 20 травня, у міністерстві було запропоновано написати заяву про його призначення в.о. ректора.

Хронологія подій така.

25 квітня 213 року Конференція трудового колективу одноголосно схвалила звіт ректора Івана Вакарчука за період з червня 2012 року до квітня 2013 року.

15 травня Кадрова комісія МОН України затвердила звіт Івана Вакарчука, який мав розмову з міністром: Іванові Вакарчуку було запропоновано написати заяву про призначення на посаду в.о. ректора.

20 травня 2013 року завершився термін контракту Івана Вакарчука на посаді ректора.

27 травня 2013 року надійшов факс наказу Міністра освіти і науки України від 20.05.2013 року № 164-к «Про звільнення з посади ректора» Івана Вакарчука. Паперової версії наказу з підписом Міністра досі немає.

Додамо, що згодом міністр освіти повинен оголосити конкурс на вакантну посаду ректора, далі в університеті мали б відбутися вибори ректора серед претендентів, які подадуть свої кандидатури. З переможцем виборів міністерство укладе контракт. Однак, коли слід оголосити конкурс, – цей термін чітко не регламентований. Також сам конкурс триватиме чималий час, тобто, в.о. ректора у Франковому університеті  – це може бути надовго. 

Фото: vidomosti-ua.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ