Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Таке враження, що хтось запхав руку у казну і використав наші кошти не за призначенням – голова бюджетної комісії Львівської міськради

Відсутність бюджету на 2010 рік нічого хорошого Львову не принесе. Наразі місто має право здійснювати тільки поточні видатки. Однак і це було би ще півбіди, якби Держказначейство проплачувало гроші не віртуально, а насправді. Про це заявив голова бюджетної комісії ЛМР Андрій Стецьків.

 

«Оптимісти прогнозують, що державний бюджет приймуть у квітні. Однак мені здається, що його й до травня місця не приймуть. Виною цьому є політична кон’юнктура. Чи буде у нас новий президент, чи залишиться старий, відбуватиметься переформатування парламенту. І допоки цей процес не закінчиться, про прийняття державного бюджету годі й говорити. Як не прикро, для Львова життя без бюджету нічого хорошого не принесе.  Згідно бюджетного кодексу, якщо не приймається держбюджет, фінансування здійснюється щомісячно по 1/12 від бюджету минулого року. Однак і це фінансування Держказначейством зараз здійснюється подекуди неналежно, ставлячи під загрозу захищені статті», - зазначив Андрій Стецьків.

 

За словами голови бюджетної комісії, за умови відсутності бюджету, місто не може здійснювати капітальних видатків. «Ми просто змушені зупинити виплату минулорічних боргів, а їх у нас, за попередніми підрахунками, близько 70 млн. грн. Так само ми не можемо говорити ні про який приріст чи розподіл коштів. Максимум, що ми можемо зробити зараз -  це забезпечити поточні видатки. На кінець 2009-го року Держказначейство повернуло Львову 16 млн. грн. Однак це повернення не радість, а радше - горе. Це були зароблені містом гроші, якими ми мали розрахуватись із підрядниками. Через те, що Держказначейство не має «живих» грошей, не відбулись відповідні проплати. Складається таке враження, що хтось запхав свою руку у казну і використав наші кошти не за призначенням», - наголосив депутат.

 

Андрій Стецьків також повідомив, що вихід із ситуації шукатимуть на наступному пленарному засіданні сесії ЛМР. За словами голови бюджетної комісії, він ініціюватиме прийняття ухвали про принципи діяльності Львівської міської ради в умовах відсутності бюджету.  

 

«Зараз склалася недобра ситуація, би ми втратили контроль над видатками. Здійснюючи їх, ми мусимо враховувати, що бюджет рано чи пізно буде прийнято і нам треба буде врахувати ті видатки, які ми проводимо зараз. На наступній сесії ЛМР треба прийняти рішення, за яким механізмом Львів житиме в умовах відсутності бюджету. Окрім того, треба готуватися до капітальних видатків.  На моє переконання, в першу чергу, слід розрахуватись із боргами, спрямувати фінансування на перехідні об’єкт і тільки потім можна говорити про вкладення грошей у нові», -  резюмував Андрій Стецьків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ