Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Таксисти Львівщини вимагають зменшити єдиний податок з 200 до 70 грн: погрожують вийти на вулицю

Таксисти Львівщини вимагають зменшення чинний для них єдиний податку з 200 гривень до 70. Про це сьогодні, 25 листопада, повідомив на прес-конференції голова профспілки таксистів України у Львівській області Ігор Михальський.

 

На словами Ігоря Михальського, встановлений сьогодні для таксистів розмір єдиного податку є завищеним, зважаючи на їхні заробітки. Адже ринок послуг таксі сьогодні нестабільний, значно зменшилась кількість замовлень, а тому потрібно зменшити єдиний податок у місті до 70 гривень, а в області – до 50.

 

 «За день таксист, який самостійно забезпечує себе роботою, заробляє близько сотні гривень. Половина цієї суми йде на бензин, а також є інші витрати, зокрема на ремонт. Відтак,  водію залишається 20 гривень, – додав Ігор Михальський  

 

Він також  повідомив Наразі лише у шести містах України таксисти сплачують таку високу ставку єдиного податку. До прикладу у Києві це близько 107 грн, а у Донецьку – 95 грн.

 

«Якщо влада не зверне уваги на наше прохання і не запровадить меншу ставку податку хоча б на   2010 рік, таксистам доведеться вийти на вулиці», – додав Ігор Михальський.

 

Він також прогнозує, що зниження єдиного податку збільшить кількість таксистів, які самостійно забезпечують себе роботою, адже зі збільшенням ставки, практично половині з них довелось припинити перевезення, через нерентабельність справи.

 

 Наразі у місті близько 200 таксистів, які самі себе забезпечують роботою.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ