Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тарас Козак і ще троє українців потрапили під санкції США

Міністерство фінансів США запровадило санкції до чотирьох громадян України, що, як вважається, допомагали російському уряду у дестабілізації ситуації в нашій країни.
Тарас Козак

Про це повідомляється на сайті відомства, - передає УНІАН.

Новий пакет санкцій є частиною зусиль США з боротьби проти розповсюджувачів російської дезінформації. 

Відтак Вашингтон застосував санкції до чотирьох осіб, яких вважають причетними до контрольованої російським урядом діяльності щодо впливу з метою дестабілізації в Україні. Це:

  • нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" Тарас Козак 
  • нардеп від "Опозиційної платформи - За життя" Олег Волошин 
  • колишній нардеп фракції Партії регіонів Володимир Олійник
  • колишній заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Володимир Сівкович

"Ці чотири людини грали різні ролі в кампанії глобального впливу Росії щодо дестабілізації суверенних країн на підтримку політичних цілей Кремля", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що Козак і Волошин були в центрі російської дезінформаційної кампанії. Діяльністю керував голова політради "ОПЗЖ" та кум Путіна Віктор Медведчук, який перебуває під санкціями США з 2014 року. 

Олійник своєю чергою у 2021 році працював за вказівкою ФСБ зі збору інформації про українську критичну інфраструктуру, перебуваючи в Москві.

А Сівкович працював із мережею агентів російської розвідки над операцією впливу, спрямованою на офіційну передачу Криму в обмін на звільнення Донбасу.

Санкції торкнуться всієї власності цих осіб у США та компаній, у яких вони володіють часткою понад 50%. Будь-які операції з їхньою власністю або в інтересах їхньої власності, надання їм коштів, товарів або послуг - під забороною.

Нагадаємо, в лютому 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти Тараса Козака й 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" та "NewsOne". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ