Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Тарас Возняк цнотливо підписав лист до Зеленського і отримав чотири замки

Напередодні директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк підписав лист-скаргу на політичні переслідування до президента України Володимира Зеленського, а вже сьогодні отримав у своє підпорядкування від Львівської ОДА чотири обласні замки.
Підгорецький замок, Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Підгорецький замок, Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/1

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі ЛОДА, акт приймання-передачі нерухомого майна до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України підписали сьогодні, 16 червня, в Олеському замку представники Львівської ОДА та Міністерства. 

Відтак, до Мінкульту передали: Олеський, Підгорецький, Золочівський замки та П’ятничанську вежу.

Йдеться також про монастир капуцинів та костел св. Антонія у селищі Олесько. Нагадаємо, що 3 січня тут стався частковий обвал конструкцій даху костелу Святого Йосифа. Наразі триває виготовлення проектно-кошторисної документації.

Відтепер Львівська Галерея мистецтв зможе повноцінно трактувати згадані пам’ятки як свої структурні підрозділи та використовувати для їхнього належного утримання і реставрації кошти державного бюджету.

Олеський замок, Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Олеський замок, Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/1

Натомість напередодні, 14 червня, в соціальній мережі Facebook, український громадський діяч і дисидент єврейського походження Йосиф Зісельс опублікував відкритого листа до президента України Володимира Зеленського зі скаргою на вибіркове правосуддя та політичні переслідування, які повертають нашу державу у часи Януковича.

"Ми обурені діями ДБР та ОГПУ, які повертають ці огидні явища в українську дійсність. Це – ознаки формування в Україні поліцейської держави.

Ганебне, незаконне, непрофесійне шоу, влаштоване навколо начебто «вручення підозри» п’ятому Президенту України, народному депутату Україну Петру Порошенку не робить честі владі. Воно значно погіршує імідж нашої країни у світі. Такі дії дискредитують саму правоохоронну систему, руйнують і без того невисоку довіру до неї. Суспільству посилається небезпечний сигнал: «органам» закон не писаний. А отже, завтра будь-чиї права можуть розтоптати – було би політичне замовлення", - зокрема зазначено в тексті листа.

Золочівський замок, Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Золочівський замок, Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/1

Серед підписантів такі відомі особи, як:

  • Сергій Квіт, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», міністр освіти і науки України (2014-2016)
  • Мирослав Маринович, колишній політв'язень, учасник Ініціативної групи «Першого грудня»
  • Ігор Юхновський, академік НАНУ, герой України, учасник Ініціативної групи «Першого грудня»
  • Олесь Шевченко, колишній політв'язень, голова Київського товариства політв'язнів та жертв репресій
  • Андрій Смолій, політичний експерт, громадський діяч, блогер, кандидат юридичних наук.
  • Юстин Бойко, доктор богословських та патристичних наук, та багато інших.

Також документ підписав Тарас Возняк, який чомусь постидався зазначити, що є директором Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького, натомість скромно зазначив себе головним редактором часопису «Ї».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ