Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Чому Тарас Возняк так зневажає Бориса Возницького?

У Львові ще не забули історію з розміщенням меморіальної пам'ятної дошки Борису Возницькому на фасаді Львівської галереї мистецтв, як пильні містяни виявили нову зневагу пам'яті екс-директора Львівської національної галереї мистецтв.

Як повідомили Гал-інфо, перед самим входом на територію палацу Потоцьких Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького висить інформаційна таблиця, на якій прізвище Возницького вказане з помилкою.

Львівська Національна галерея мистецтв імені Б.Г. ВозницьКого. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович 07.08.2020

Скільки часу, та коли саме було розміщено цю таблицю, з'ясувати не вдалося, але невже український культуролог, головний редактор і засновник Незалежного культурологічного журналу "Ї", гендиректор Львівської На­ціональної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького Тарас Возняк, який щодня проходить повз неї до свого робочого кабінету, до цього часу не помітив такої зневаги?

Нагадаємо, до 90-ліття від дня народження Бориса Возницького, у Львові на фасаді Львівської галереї мистецтв планували встановити меморіальну таблицю.

«Встановлення меморіальної дошки було прийнято мистецькою радою та на замовлення доньки Возницького. Дошка вже була готова для того, аби її помістили на фасад будинку, однак директор галереї Тарас Возняк сказав, що встановлювати таблицю краще не на фасаді галереї, а в інтер’єрі. Але я вважаю, що Возницький заслуговує на те, щоб таблиця з його іменем була саме на фасаді приміщення. І потрібно не лише створити меморіальну пам’ятку, але й увіковічнити ім’я цієї людини», – розповідав автор меморіальної дошки, народний художник України Ярослав Мотика.

Меморіальна дошка так і не була встановлена у Львові, натомість змонтували її в Золочеві на фасаді найстарішої будівлі у місті «Будинку убогих», сьогодні ця будівля є монастирем Чесного Хреста Св. Дам’яна (УГКЦ).

Нагадаємо, гендиректор Львівської На­ціональної галереї мистецтв Тарас Возняк не вперше фігурує в суперечливих інформаційних матеріалах. Так в 2018 році, журналісти звернули увагу, що замість вхідних квитків в касах Підгорецького замку продають лотерейні квитки з Aliexpress, директор Галереї відмовився надати роз'яснення з нього питання.

Практично напередодні, відома львівська рестораторка і художниця Ярослава Павлюковець заявила про закриття на території Олеського замку свого ресторану “Гридниця”, яке пов'язане з тиском  гендиректора Львівської На­ціональної галереї мистецтв Тараса Возняка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ