Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тарута озвучив два сценарії виборів у Маріуполі

Після зриву виборів у Маріуполі є два сценарії розвитку ситуації, розповів Сергій Тарута, екс-голова донецької ОДА в ефірі hromadske.tv.

Першій варіант - перенос дати виборів. Найближча дата - 15 листопада.

«Самий логічний і швидкий - це законом переносять дату виборів, - каже Тарута, - Це означає, що за сьогоднішнім регламентом ми просто переносимо дату виборів. Теоретично можемо провести 15 листопада. І відповідно через два тижні наступний тур».

Другий сценарій - нові вибори, які можуть відбутися приблизно навесні.

«Нові вибори - це новий закон. Після цього ще 10 днів і після цього 60 днів на нові вибори. Тоді це вже зима-весна. Але це найгірший сценарій. Це означає, що влада не впоралася разом з усіма політичними силами, які були», - зазначив екс-голова Донецької ОДА. 

Відповідальність, за думкою Тарути, який зараз мешкає в Маріуполі, лягає на всіх членів тервиборчкому.

«Всі повинні нести відповідальність. Це означає, що не було, по-перше, політичної мудрості, не було компромісу. Ніхто не витримав іспит на зрілість», - каже він.

Донецька обласна військово-цивільна адміністрація заявила про скасування місцевих виборів 25 жовтня в Маріуполі та Красноармійську.

Зокрема, Маріупольська міська виборча комісія не отримала бюлетені з друкарні й, відповідно, не передала їх дільничним виборчим комісіям.

Громадське

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ