Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр Заньковецької запрошує на прем'єру за романом Іцхака Башевіс-Зінґера

23 та 24 листопада відбудеться прем'єра трагікомедії «Вороги. Історія любові» у Національному театрі імені Марії Заньковецької за романом Іцхака Башевіс-Зінґера.

Події вистави відбуваються у період другої світової війни в місті  Нью-Йорк. Центральним персонажем в цій виставі є єврейський емігрант Герман та три жінки, які закохані в нього - з пораненими душами в пошуках щастя. 

Роль Германа грає заслужений артист України Юрій Хвостенко, який вийде на велику сцену театру вперше після свого повернення в театр імені Марії Заньковецької.

“В перший рік після повномасштабного вторгнення росії в Україну я намагався грати в виставах, які дають надію глядачу, а зараз цікаво робити вистави про те, що буде коли ця війна закінчиться. Вистава піднімає питання про період після війни, про розрив родинних зв'язків та про те, як люди почувають себе коли є відірваними від рідної домівки” - прокоментував Юрій Хвостенко.

За його словами театр імені Заньковецької це в першу чергу про акторську майстерність. Тому він шукав матеріал де будуть великі ролі, щоб можна було  красиво продемонструвати акторську гру та побачити нових акторів.

Зокрема, вперше у Львові на сцені театру імені Заньковецької зіграє акторка театру і кіно Римма Зюбіна, яка була спеціально запрошена на роль Тамари, дружини Германа.  

“Після першої репетиції я зрозуміла, що хочу додати щось в цю інсценізацію, на кожну репетицію приходила з чимось своїм. Та я хвилююсь перед кожною прем’єрою в кожному театрі, навіть якщо я граю декілька років одну і ту саму роль. Проте я не можу порахувати скільки років тому в мене була можливість грати таку важливу головну роль, як зараз ”, - розповіла Римма Зюбіна.

За її словами хтось на поверхні прочитає тільки історію стосунків головного героя. Проте все набагато глибше та заплутаніше. 

Зазначимо, це перша прем'єра від режисера Максима Голенка та вже п'ята прем'єра театру від початку сезону. Влітку цього року Максим Голенко очолив місце як генеральний директор - художній  керівник. За його словами в театрі Заньковецької вдруге поспіль, цього року підтримали україно-польський проєкт та раді поверненню великого театру у Львів.

“Головний жанр двадцять першого сторіччя це трагікомедія. Від страшного до смішного в цьому житті один крок і це розкривається в виставі. Краса і трагічність одночасно з додаванням чорного єврейського гумору.  Запрошуємо глядачів до перегляду”, - зазначив Голенко.

Підготувала Надія Файгель

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ