Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Технічно до кінця вересня ще можна встигнути запросити президентів 13 держав до Львова на саміт — Андрій Дещиця

Технічно до кінця вересня ще можна встигнути запросити до Львова на саміт президентів 13 держав — повідомив «Гал-info» речник Міністерства закордонних справ України Андрій Дещиця. Щоправда, за його словами, в МЗС поки що нема інформації щодо проведення в нашому місті саміту глав держав. Однак, як каже Андрій Дещиця, на офіційні заходи президентів інших держав запрошують від імені Віктора Ющенка, отож, чи буде проводитися у Львові саміт, залежить особисто від Президента України. 
  Як наголосив речник МЗС, попри те, що святкування 750-річчя Львова, яке, нагадаємо, відбуватиметься 29 вересня – 1 жовтня, залишилося не так вже і багато часу, технічно запросити на саміт до Львова президентів 13 країн можна.
 «Нема граничного терміну, за скільки часу треба запрошувати на якісь заходи високопосадовців інших держав. Це можна зробити і за 30 днів, і за 5-6 днів. Однак, звичайно, чим швидше це зробити, тим краще, адже те, що ми встигнемо розіслати запрошення, ще не означає, що президенти приїдуть, адже в них на цей час можуть бути вже зовсім інші плани», — пояснив Андрій Дещиця.
 Нагадаємо, міська влада планує провести під час святкування 750-річчя Львова саміт президентів тих країн, історія яких пов’язана зі Львовом, а саме:  Німеччини, Австрії, Італії, Вірменії, Молдови, Сербії, Румунії, Литви, Угорщини, Ізраїлю, Росії, Хорватії і Польщі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ