Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Телеканал "Інтер" знову перевірятимуть у зв'язку з транслюванням радянських фільмів

У четвер, 16 вересня, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила ПрАТ «Телеканал «Інтер» вже п’яту перевірку за цей рік у зв'язку з транслюванням фільмів за участі осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Про це інформує пресслужба Нацради.

Повідомляється, що у період із 31 серпня по 12 вересня в ефірі мовника було зафіксовано 9 таких кінематографічних творів.

Законодавством України – абзацом десятим частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» – встановлено заборону для телерадіоорганізацій транслювати аудіовізуальні твори, у тому числі фільми, одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Однак в етері телеканалу «Інтер» у зазначений проміжок часу було показано цілу низку фільмів, які порушують цю вимогу закону.

Це, зокрема, –

  • «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Собака Баскервілів» за участі Микити Михалкова;
  • «Взяти живим» за участі Йосипа Кобзона;
  • «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Двадцяте століття починається» і «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона» за участі Бориса Клюєва;
  • «Д’Артаньян і три мушкетери» за участі Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова і Бориса Клюєва;
  • «Офіцери» за участі Василя Ланового;
  • «Неймовірні пригоди італійців у Росії» за участі Валентини Тализіної; 
  • «Гостя з майбутнього» за участі Наталії Варлей, Валентини Тализіної і Бориса Щербакова;
  • «Завтра була війна» за участі Віри Алентової.

Пунктом а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» встановлено також вимогу до телерадіоорганізацій  дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.

Зважаючи на виявлені моніторингом Національної ради факти, регулятор призначив ПрАТ «Телеканал «Інтер» позапланову безвиїзну перевірку. Вона буде проведена в період із 4 по 18 жовтня. Компанія повинна надати Національній раді до 5 жовтня цього року визначений перелік документів для проведення перевірки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ