Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Телеканалам "ДОМ" і "Інтер" призначили позапланові безвиїзні перевірки за проросійський контент

29 липня Національна рада призначила позапланові безвиїзні перевірки ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" (логотип "ДОМ") і ПрАТ "Телеканал "Інтер" (логотип "ІНТЕР").
фото ілюстративне

Про це інформує пресслужба Нацради.

До Національної ради надійшли звернення від Служби безпеки України, народного депутата України І.В. Геращенко і окремих народних депутатів України, переслане Головою Верховної Ради України Разумковим Д. О., щодо показу телеканалом «ДОМ» зображення мапи Російської Федерації із тимчасово окупованою територією України – Автономною Республікою Крим і м. Севастополем. Моніторингом регуляторного органу 5 липня в ефірі ліцензіата зафіксовано повтор передачі «Русский дневник», на початку та наприкінці якої було розміщено карту РФ із тимчасово окупованими територіями України. Цей факт є ознакою порушення вимог пунктів а) і в) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», відповідно до яких компанія зобов’язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії, а також поширювати об’єктивну інформацію.

Провівши моніторинг 12 – 17 і 20 – 24 липня телеканалу «Інтер», Національна рада зафіксувала в його ефірі п’ять фільмів, які не можна показувати на території України. Зокрема, це такі кінострічки, як «Сімнадцять миттєвостей весни», «Гостя з майбутнього», «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Собака Баскервілів», «Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона: Двадцяте століття починається» і «Місце зустрічі змінити не можна». Їх учасниками є особи, прізвища яких внесено до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Це є ознаками порушення абзацу десятого частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Відповідно до цих законодавчих норм не допускається трансляція аудіовізуальних творів із участю осіб, внесених до Переліку, також телерадіокомпанія  зобов’язана дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.

15 липня Національна рада уже призначила телеканалу «Інтер» позапланову безвиїзну перевірку через демонстрацію із 28 червня по 11 липня одинадцяти фільмів за участі артистів, котрих внесено до Переліку.

Позапланові перевірки ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» і ПрАТ «Телеканал «Інтер», відповідно до ухвалених Національною радою рішень, будуть проведені у період із 13 по 27 серпня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ