Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Теракти в Парижі організував ІДІЛ, - Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що за серією терористичних атак в Парижі стоять бойовики угруповання ІДІЛ.

Як повідомляє BBC, Олланд заявив, що має намір виступити на позачерговому засіданні парламенту 16 листопада, передає Європейська правда.

"Це акт війни, і за цим нападом стоїть терористична армія, "Ісламська держава", джихадісти, які виступили проти Франції, проти цінностей, які ми захищаємо по всьому світу", — заявив французький президент.

Нагадаємо, хоча терористичне угрупування "Ісламська держава" не робила жодних офіційних заяв щодо причетності до низки терактів у Франції, афілійовані з ІДІЛ акаунти в Twitter стверджують про участь їх терористів у нападах.

Зокрема, вони використовують хештег "Париж у вогні" по-арабськи, вітаючи атаки. Той же хештег ІДІЛ використовували після січневих терактів в Парижі.

Як відомо, у п’ятницю ввечері у центральному північному районі Парижу сталася серія терактів. В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки.

Кілька вибухів сталися біля футбольного стадіону Stade de France, де проходив матч, а на трибунах перебували президент Франції та глава МЗС Німеччини. Терористи-смертники підірвали себе о 21.17 та 21.19.

Після того в центрі столиці відбулася низка інших нападів озброєних терористів. Кілька груп терористів (а також, можливо, одиночних бойовиків), озброєних автоматами, атакували кав’ярні та людні вулиці в центрі французької столиці. Терористи також вдерлися у концерт-хол Bataclan, розстрілювали людей, частину захопили в заручники.

Внаслідок спецоперації силовики вюили 8 бойовиків.

Станом на 11:49 суботи встановили, що кількість загиблих у Парижі - 128 осіб, поранені близько 180 осіб, 99 з них перебувають у критичному стані.

До терактів найймовірніше причетні бойовики ІДІЛ. Не виключають версію причетності до терактів і Аль Каїди.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ