Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Терористи приховують інформацію про полонених українців

Головна проблема, з якою зіштовхується українська сторона в питанні звільнення заручників, - це інформація про їх місцезнаходження, яку не хочуть надавати терористи. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко після засідання гуманітарної підгрупи в Мінську.

«Бойовики цинічно приховують інформацію і факти про місцезнаходження і кількість українських бранців на своїх територіях, намагаючись надурити весь світ, що начебто там є лише пару десятків заручників. І шантажуючи нас вимогою амністії сотень бойовиків в обмін на лише кілька наших заручників... Ми з СБУ по зернятках розшукуємо таку інформацію, бо це дає можливість включати людей в списки на звільнення, вимагати правди про їх долю. Ми довели факт утримання там як мінімум 14 осіб зі списку заручників, а отже вимагатимемо включення їх до списків на звільнення», - наголосила Геращенко.

За її словами, терористи відмовляються надавати українській стороні важливу запитувану інформацію.

«Ми так і не отримали відповідь по історику Козловському, якого звинуватили в шпигунстві, по місцеутриманню важкохворого Володимира Жемчугова, про звільнення якого піднімаємо питання на кожній зустрічі з жовтня 2015, про долю затриманого працівника ООН, хоч терористи і обіцяли надати цю інформацію і нам, і ОБСЄ. Українська сторона, де Київ представляє Леонід Кучма, заявила про вимогу негайного звільнення працівника ООН , який має відповідні імунітети, і якого обіцяли звільнити ще на початку травня!», - наголосила віце-спікер.

Нагадаємо, за даними СБУ, на сьогодні підтверджено, що у заручниках залишаються 114 осіб, а ще понад 600 вважаються зниклими безвісти.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ