Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Територію ЛАЗу забудовувати не будуть, - Чаплінський

Територію Львівського автобусного заводу наразі не забудовують і найближчим часом цього робити не будуть, бо там багато судів, і вони мають нескінченний характер. Про це в відео-інтерв'ю Гал-інфо розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

"Коли Янукович продав росіянам завод, то там сформувався такий ланцюг посередників, що доводиться з усіма ними судитися по черзі. Тому там не може бути забудови", - сказав Юліан Чаплінський.

Зазначимо, територія на перехресті вул.Стрийська-вул.Наукова-вул.Хуторівка дійсно не належить Львівському автобусному заводу. Згідно з документами, територія, на котрій розпочалось будівництво, з 2006 року була у власності ТзОВ "Леви міста". "Державний акт на право власності на земельну ділянку виданий ТзОВ "Леви міста" за адресою Стрийська,45 28 квітня 2007 року.

Натомість, залишається таємницею між ким був укладений договір. Коли в листопаді 2014 року під час початку будівельних робіт журналіст Гал-інфо звертався за відповідним коментарем, голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк повідомила, що "на жаль, в Сихівської районої адміністрації нема інформації, між ким і ким був укладений договір купівлі-продажу даної земельної ділянки".

Зазначимо, що фактична адреса заводу ЛАЗ - місто Львів, вулиця Стрийська, 45, - збігається з адресою земельної ділянки, котру в 2006 році придбало ТзОВ "Леви міста".

Також Гал-Інфо поцікавилось, кому належить ТзОВ "Леви міста". За даними Єдиного державного реєстру, компанія була зареєстрована за адресою: місто Львів, вул. Зелена, буд. 204. Втім, засновниками ТзОВ виступають компанії, зареєстровані закордоном: "Авейн лімітед", що зареєстрована на Віргінських островах, та "ПІАР ЮКРЕНІАН РІСЕРЧ ЕНД ДЕВЕЛОПМЕНТ ЛІМІТЕД", котра зареєстрована на Кіпрі, місто Нікосія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ