Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тхне не від солдата, а від тих, хто його зневажає: Кулеба відреагував на історію з військовим

На думку голови МЗС України Дмитра Кулеби спільна справа українського народу – виховати в суспільстві принаймні таку ж повагу до солдатів, яку виховали у США щодо своїх.
Фото: Дмитро Кулеба у фб

Дипломат поділився власною історією чотирнадцятирічної давності. 

"Історія українського солдата, якого образили у потязі через нібито поганий запах, нагадала мені іншу історію", — зазначив він. — У 2008 році я летів внутрішнім рейсом у США між двома штатами.

Коли всі зайняли свої місця, стюардеса оголосила: “Шановні пасажири, сьогодні з нами на борту перебувають четверо військових, які повертаються додому з війни. Подякуймо їм за їхню службу, привітавши оплесками.

Весь (!) літак аплодував. Це був дуже людяний жест вдячності.

Швидше за все, вони поверталися у той час з Іраку. Але навіть різне ставлення в американському суспільстві до тієї війни не вплинуло на шану до військових", — написав дипломат.

На думку Кулеби, солдат заслуговує на повагу попри контекст  політика, соціальний статус, культурні, естетичні чи ароматичні переконання. В Україні повага до солдата має бути поза будь-яким контекстом, якщо ти українець і це український солдат.

"Складно встановити всі деталі цієї історії, але прочитавши все, що наразі про неї відомо, висловлюю свою вдячність та повагу до українського солдата, Віктора Івановича Якименка. Я бажаю йому гарно провести відпустку з рідними, до яких він повернувся з Донбасу. 

Мій знак поваги #ЗавдякиТобі — для нього та його побратимів.

Саме завдяки їм ми всі живемо у вільній та незалежній Україні. І ті, хто трапився на його шляху в цьому потязі та не пройшов тест на звичайну людську гідність та вдячність, забули, що теж їздять в поїзді завдяки їм. Причому працівники УЗ себе повели професійно. Судячи з усього, проблема аж ніяк не в них, а якраз в сусідах військового, яким щось там нібито "тхнуло.

Тхне не від солдата, а від тих, хто його зневажає.

Наша спільна справа — виховати в суспільстві принаймні таку ж повагу до наших солдатів, яку виховали у США щодо своїх", — наголосив Дмитро Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ