Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

ТОП-10 non-fiction новинок до Форуму видавців-2017

Цього року видавці привезуть понад 100 книжкових новинок спеціально до Форуму видавців. Більшість книжок ще у друкарні і побачать світ за кілька днів до найбільшої літературної події. Більше книжкових новинок можна придбати з 13-17 вересня на Форумі видавців. Ми привідкриваємо завісу цікавинок, які готує Форум та публікуємо першу десятку новинок у жанрі non-fiction. Про це йдеться на сайті Форуму видавців.

Богдан Ославський “10 успішних українських брендів” (видавництво “Discursus”)

Анотація: 10 успішних українських брендів» — книжка про найкращі компанії й організації України, які задають ритм у своїх сферах. Це щирі й натхненні історії створення власного бізнесу чи ініціативи. Історії про самовіддачу, про помилки й успіх, про тяжку, але натхненну працю. Засновники брендів розкривають власні стратегії розвитку, розповідають, як вони виходили з кризових ситуацій і що дозволило їм вирізнитися з-поміж конкурентів. Історія кожного бренду супроводжується відвертим інтерв’ю із засновником, що розкриває його як особистість. Книжка «10 успішних українських брендів» стане джерелом унікального корисного досвіду й натхнення, для тих, хто хоче змінювати себе і світ навколо.

Упорядник Василь Карп’юк. Нам усім пощастило. Розмови з Юрієм Андруховичем (видавництво “Discursus”)

Чому Юрій Андрухович застосовує автоцензуру? Чому ніколи не покине України? Чому вважає, що «нам усім страшенно пощастило»?.. Вибрані розмови з Юрієм Андруховичем не лише дозволять глибше пірнути в розуміння текстів письменника. Це ще й виразна картина поглядів сучасного інтелектуала на суспільно-політичні події в нашій країні. Андрухович вражає безкомпромісністю і надихає оптимізмом.

Філ Найт Взуття-буття. Історія Nike, розказана її засновником (видавництво “Наш формат”)

Мало хто знає, що Філ Найт у підлітковому віці не мав змоги купити собі якісні кросівки. Ця історія — про величну взуттєву компанію, що почалася з півсотні позичених доларів. «Взуття-буття» — про те, як із пустими кишенями укладати багатомільйонні угоди й залишатися у виграші. Про те, як зібрати команду професіоналів і за роки роботи втратити лише двох топ-менеджерів. Про біг як спосіб ведення бізнесу та філософію.

Валентина Хамайко. Солодка неділя (видавництво “Бурда-Україна”)

Валентина Хамайко – ведуча телеканалу 1+1, багатодітна мама. У своєму захопленні – випічці – вона стала професіоналом, навчалася за кордоном та в Україні, здобула сертифікати спеціаліста з пекарського мистецтва французького та британського зразків. “Солодка неділя” – це ретельно укладена збірка сімейних рецептів найсмачніших десертів і справжня знахідка для домашньої кулінарної бібліотеки. Всі рецепти розбито по розділах, до кожного додано рекомендації та секрети приготування. Це справжній солодкий календар року! Головна особливість рецептів – простота інгредієнтів, їх доступність і натуральність. Знайти їх легко і в крамниці, і у книжці: кожен розділ – це місяць року, на кожну неділю можна вибрати оригінальний рецепт для сімейних посиденьок. Готуйте натхненно і запрошуйте рідних на частування!

Игорь Калинаускас. Хто каже “Я”? Тягар професіоналів (видавництво “Колесо життя”)

Ігор Калінаускас – театральний режисер, письменник, філософ, автор понад 20 книг із психології і саморозвитку. У книзі “Хто каже “Я?”. Тягар професіоналів” Ігор Калінаускас розглядає питання психічної енергії, учнівства й наставництва. Щоб почати користуватися океаном знань і зусиль, який є позаду кожної людини, потрібно повернутися до океану обличчям. Увесь процес учнівства є таким обертанням.  Ми живемо оберненими до світу інструментом, виробом, а всередині або щось відбувається, або нічого.  Або ж нам потрібно обернутися до світу своєю сутністю. І насправді у цьому полягає сенс того, що хоче людина досягнути, якщо вона стала на шлях учнівства.

Ганна Врочинська, Галина Стельмащук. Традиційні українські прикраси. (видавнитво “Балтія-друк”)

Видання розповідає про витоки традиції прикрас, амулетів, оберегів на українських теренах; види і призначення прикрас; використання різних матеріалів для їх створення; використання елементів і видів традиційних прикрас у сучасній українській моді.

Федір Андрощук. Осеберг: загадки королівського кургану (видавництво “Лаурус”)

У 1904 році в Норвегії був розкопаний, можливо, найбагатший курган епохи вікінгів. Загальноприйнята інтерпретація цього об’єкту як поховання норвезької королеви залишалася непохитною аж до проведення аналізів ДНК – з’ясувалося, що «норвезька» королева має іранське коріння, і далі низка несподіванок. У книзі переглядається усталена інтерпретація і пропонується нове і найбільш резонне пояснення цього унікального і чудового пам’ятника епохи вікінгів.

Рэй Сосодиа. Фирмы, несущие любовь. Компании мирового класса: как им удается завоевывать сердца людей (видавництво “Баланс Бізнес Букс”)

Ми вступаємо в нову епоху, коли люди починають шукати у своєму житті вищій сенс, який не зводиться до володіння лише матеріальними цінностями. Сьогодні трансформується все – ринок, робота і сама суть капіталізму. Найбільш успішні компанії прагнуть нести людям радість, любов, щирість і душевність. Вони створюють емоційні і соціальні цінності, а не просто приносять дохід своїм інвесторам.

Анна Малиночка. Іван Сірко. Великий полководець і характерник (видавництво “Co-op media”)

Книга розповідає про життєвий шлях кошового отамана Івана Сірка. Гортаючи сторінки минулого, дізнаємось про реальні події, які міцно сплетені з вигадками про козака. Автор співпрацювала з талановитими сучасними художниками. Портретисти Анна Єгорова і Наталія Павлусенко, баталіст Артур Орльонов чимало робіт присвятили темі українського козацтва, деякі з них надали для книги. Видання також проілюстроване роботами класиків живопису: Антона Монастирського, Юліуша Коссака, Юзефа Брандта, Василя Сурікова, Іллі Рєпіна. Книга входить до серії «Україна сакральна», присвяченій відомим людям, які народилися в Україні, чиє життя овіяне містицизмом та загадковими подіями.

Дзвінка Матіяш. Дорога святого Якова (видавництво “Видавництво Старого Лева”)

Каміно-де-Сантьяґо, або ж дорога святого Якова — це 900 кілометрів пішки з наплічником на спині через усю Іспанію до міста Сантьяґо-де-Компостела і до мису Фіністерра — Кінця Землі. Це унікальний досвід, який авторка книжки переживає разом зі своїм чоловіком. Стан перебування у дорозі, фізичні й моральні зусилля, без яких не подолати такий шлях, знайомства з людьми з різних країн, що вирішили пройти Каміно, історії людей, яких можна було би зустріти тепер і багато років тому, — про все це можна прочитати у книжці «Дорога святого Якова».

Додамо, вже стартував продаж квитків на Форуму видавців. Вартість на 4 дні становить 80 грн, ціна за вхідний квиток на Ніч поезії та музики - 100. Купити квитки можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ