Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Топ-12 новорічних фільмів для перегляду на свята

Вулиці вже горять маревом гірлянд, на усіх головних площах країни стоять святкові ялинки, а в повітрі вже пахне мандаринами. Все це свідчить про те, що незабаром настануть світлі свята Нового Року і Різдва Христова.

Інформаційна агенція Гал-інфо хоче привітати вас із цією подією і побажати вам щасливо провести час! Спеціально для вас ми підготували Топ-12 фільмів, що змусять вас із головою пірнути в чарівну атмосферу зимових свят. Рейтинг було зроблено на основі опитування та оцінок на міжнародному сайті IMDB.

12. Сім’янин

У житті головного героя постає непростий вибір – сім’я, або кар’єра. Обравши друге він добивається успіху у своїй справі. Але через 13 років, напередодні Різдва, доля дарує йому надзвичайний подарунок. На наступний ранок герой прокидається разом із дівчиною, стосунками з якою він пожертвував 13 років тому, тепер вони одружені і у них є двоє дітей. Фільм нагадує глядачеві, що щастя ближче, ніж він думає, а також про важливість сім’ї.

11. Це чудове життя

Головний персонаж кіно-полотна завжди намагався керуватися правдою та допомагати тим, хто про це просить, але під тиском невдач, що звалилися на нього, він вирішує покінчити із собою. Проте ангел рятує чоловіка і повертає йому віру у себе у дивний спосіб… Картина стала проривною для свого часу, а це 1946 рік(!). Але не дивлячись на «вік», фільм переглядається легко. Дивовижна картина, що стала культовою на заході, не тільки створить теплу та затишну атмосферу, але й культурно збагатить свого глядача.

10. Ельф

В одну з різдвяних ночей хлопчик з дитячого притулку випадково заліз у мішок Санти. Коли пройшло багато років, вихованого на півночі, дорослого чоловіка випускають у людський світ. Адаптації головного героя і присвячена стрічка. Кіно порадує свого глядача великою кількістю жартів та святковим настроєм. Рекомендовано до перегляду із дітьми.

9. Подарунок на Різдво

Історія цього фільму розповість про дуже зайнятого батька, що через свою дуже важливу роботу забув купити синові подарунок. Тепер, у день свята героєві залізного Арні доведеться терміново виходити з незручної ситуації. Весела та атмосферна картина не залишить нікого байдужим. Добра комедія, цікаві персонажі та родинна атмосфера – все це чекає на глядача.

8. Міцний горішок

Якщо ви вже передивилися достатньо комедій та мелодрам, і вам хочеться чогось незвичайного – настав час Джон МакКлейну рятувати свою дружину з рук терористів. Перевірена часом стрічка зробить ваш зимовий вікенд більш міцним, драйвовим і веселим. Отже коли вам захочеться чогось специфічного – ви знаєте, який фільм включати.

7. Паддінгтон і паддінгтон 2

Нещодавно вийшовши, фільми про неймовірно милого ведмедика вже підкорили серця масової аудиторії своїми цікавими сюжетами, доброю мораллю, а головне своєю чарівно-доброю атмосферою. Рекомендуємо до сімейного перегляду із дітьми: пригоди ведмедика не залишать байдужим нікого.

6. Гаррі Поттер

Хоча найвідоміша у світі франшиза і не пов’язана із новим роком, чарівність і казковість зробили її для багатьох традиційною до перегляду на новорічні свята. У зимові канікули, коли так багато часу, чому б не влаштувати марафон дивовижних фільмів про хлопчика, що вижив?

5. Жах перед Різдвом

Що буде якщо змішати разом магію Різдва, жахи Хелловіну, та особливий стиль Тіма Бертону? Вийде лячно-прекрасна темна казка, що так полюбляють передивлятися люди усіх віків: від дітей до бабусь. Пластиліновий мультфільм здивує глядача не тільки різноманітністю форм персонажів, але й оригінальними піснями, що стали настільки культовими, що їх переспівували такі відомі гурти як Korn та Fall out boy.

4. Різдвяна історія

Фантастичний мультиплікаційний фільм став проривним для свого часу. Поєднання в одне ціле класичної історії Чарльза Діккенса та технології motion capture, що дозволила перенести міміку акторів на моделі персонажів зробили цю стрічку одним з найвідоміших різдвяних кінофільмів. Кіно сподобається не тільки читачам Діккенса, але й прихильникам творчості Джимма Керрі, що виконує тут головну роль.

3. Поганий Санта

Трійку лідерів відкриває стрічка відомих братів Коенів. Фільм наповнений чорним гумором, сатирою над сучасним стилем життя, і сценами делікатного характеру. Головний герой – невдаха-алкоголік. Він викинутий на узбіччя життя і не збирається звідти виходити, проте знайомство із хлопчиком, під час роботи Сантою в торговому центрі змушує його змінитися. Картина підійде тим з глядачів, хто фанатіє від робот Коенів та знається на чорній комедії. Увага! Дивитися без дітей!

2. Грінч

Мало хто не чув про зеленого злодія, хто вкрав Різдво. Оригінальну історію Доктора Сьюза екранізували вже неодноразово, у цьому році, навіть вийшов анімаційний фільм. Проте найпопулярнішою стрічкою про Грінча залишається саме фільм із Джиммом Керрі. Фільм буде цікавий як дітям так і дорослим.

1. Один вдома

На першому місці нашого Топу розташувався, беззаперечно, найвідоміший різдвяний фільм. Кожного року Кевін залишається один вдома, кожного року до нього приходять невдачливі злодії, і кожного року він обороняє від них свій дім. Стрічка настільки популярна в Україні, що багато хто з опитуваних навіть сказали, що втомилися від неї, але перегляд цього фільму – традиція. Чудова гра акторів, кумедний сюжет і атмосфера свята – все це вже чекає на глядача.

Микита Гаврилюк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ