Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Toyota RAV4 та Kia Sportage: львів’яни з початку року купили нових авто на 26 млн доларів

У першому кварталі поточного року у Львові та області придбали 750 нових автомобілів. Сума покупок становила 26 млн доларів США.

Лідером серед брендів у січні-березні був Toyota. Майже 120 таких нових автомобілів отримали реєстрацію у регіоні. Крім цих авто часто обирали Kia, Renault, Skoda і Nissan, – йдеться у рейтингу сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Кросовер Toyota RAV4 отримав найбільшу кількість продажів серед моделей і покрив 9% ринку. Також у регіоні часто реєстрували Kia Sportage і Nissan Qashqai.

Понад 80% зареєстрованих автомобілів – кросовери. Частка авто, що обладнані дизельними моторами склала 30% ринку, а середній об’єм двигуна становив 2 л. Автомобілі з ціною від 17 до 35 тис. доларів отримали долю ринку 60%. Середня ціна кожного автомобіля, який зареєстрували у першому кварталі, перевищила 34 тис. доларів.

Загалом у першому кварталі поточного року українці придбали 21 000 нових автомобілів. Сума покупок становила 660 млн доларів США. Лідером серед брендів у січні-березні був Toyota, а серед моделей – Toyota RAV4. Найдорожчими автомобілями першого кварталу були Rolls-Royce Cullinan і Wraith (кожна майже по 500 тис. доларів); один Aston Martin DB11 (270 тис. доларів) і два DBX (по 260 тис. доларів), три Bentley Flying Spur, три Continental GT і п’ять Bentayga (вартість кожної становить майже по 300 тис. доларів).

Нагадаємо, впродовж 2020 року, у Львові та області реалізували 3 400 нових автомобілів на загальну суму понад 102 млн доларів. Тоді бестселером був кросовер Kia Sportage.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ