Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Трамп підтримав розміщення місії ООН на Донбасі, - Порошенко

Сполучені Штати Америки повністю підтримали пропозиції України щодо розміщення на Донбасі миротворчої місії з мандатом Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, - DW.

За словами Порошенка, США підтримали позицію Києва, згідно з якою миротворча місія ООН має працювати на всій території окупованого Донбасу та на неконтрольованій ділянці кордону з Росією.

Також президент України наголосив, що для нього було дуже важливо почути від США "повну, дуже потужну підтримку реформ, які відбуваються в Україні", а також позитивну оцінку їхніх результатів. Він повідомив, що детально обговорив з Трампом економічну співпрацю між двома країнами. Порошенко відзначив велику зацікавленість американських компаній до першого розміщення українських суверенних бондів на світових ринках. "Інвестори доларом голосують за успіх і довіру до українських реформ", - зауважив президент України.

Також Порошенко наголосив, що обговорив з Трампом "спільне бачення нової якості безпекової співпраці між Україною і США". "Ми детально обговорили всі напрямки розширення цієї співпраці", - сказав він.

"Я можу сказати, що зустріч, яка тривала годину, була надзвичайно продуктивною. Ми відчули справжнє плече нашого друга і партнера. Я як президент надзвичайно задоволений поточним і безпрецедентним рівнем співпраці між Україною і США", - підсумував Порошенко результати своєї другої особистої зустрічі з Трампом. Перша зустріч між лідерами двох країн відбулась у червні цього року у Білому домі.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ