Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Транскордонна "Перемишльська брама" охопить Яворівський, Мостиський, Дрогобицький і Самбірський райони

Фото Яворівської районної ради
Фото Яворівської районної ради
Фото Яворівської районної ради
Фото Яворівської районної ради
1/2
Транскордонна "Перемишльська брама" охопить Яворівський, Мостиський, Дрогобицький і Самбірський райони

Туризм є основним фактором, що об’єднає зону Транскордонного функціонального регіону «Перемишльська брама», до складу якої  з українського боку увійде Яворівський, Мостиський, Дрогобицький і Самбірський райони Львівської області та польські повіти – Любачівський, Ярославський, Пшеворський, Пшемишльський, а також – міста повітового рівня Перемишля. Про це повідомив сьогодні, 9 лютого, власкор Гал-інфо із посиланням на голову Яворівської районної ради Володимира Сичака.

З його слів, у п’ятницю, 7 лютого,  він із робочим візитом побував в Любачівському повіті (Республіка Польща), де взяв участь в  інформаційній нараді, приуроченій початку робіт зі створення Транскордонного функціонального регіону «Перемишльська брама». Зустріч провели представники офісу «Карпатського Єврорегіону» з міста Ряшева (РП).

«Це – інноваційна ініціатива, бажана з точки зору нового підходу Європейської комісії до розвитку прикордонних територій. У прикордонного  Яворового району  є великий потенціал для спільного вирішення нових завдань в галузі розвитку туризму», – зазначив голова Яворівської райради.

На запитання журналіста, які українські райони та польські повіти входитимуть до «Перемишльської брами», – Володимир Сичак відповів, що  у української сторони Транскордонний функціональний регіон «Перемишльська брама» охопить Яворівський, Мостиський, Дрогобицький і Самбірський райони, а з польської – Любачівський, Ярославський, Пшеворський, Пшемишльський повіти і міста повітового рівня Перемишля.

«Під час міжнародної наради із приводу початку робіт зі створення Транскордонного функціонального регіону «Перемишльська брама» я  запропонував провести зустріч на території Яворівщини. Мета –  ознайомлення із туристично привабливими місцями яворового краю представників «Карпатського Єврорегіону» та керівництва Любачівського повіту. Така подія  відбудеться найближчим часом», – інформує  голова Яворівської районної ради Володимир Сичак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ