Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Треба вимагати у РФ негайної видачі наших військових, - Бутусов

Необхідно провести перевірку організації служби в умовах війни, коли державний кордон у зоні, де розгорнуті військові частини, спокійно перетинає супротивник і викрадає наших військових.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Учора, 6 вересня, Генеральний штаб ЗСУ зробив резонансну заяву.

Виходячи з цієї заяви, фактично, російські війська вторглися на територію України з боку окупованого Криму і викрали трьох українських військових. Це солдати сімдесят дев'ятої аеромобільної бригади Юров, Орленко та Мекшун.

І як же реагує військове керівництво України? "Ми не змогли додзвонитися". Диваки, хто ж так шукає! Треба було в "однокласниках" і під "вконтакте" повідомлення залишити!

Я подумав, що військове командування підніме тривогу! Назве це безпрецедентною провокацією, почне терміново вимагати видачі наших військових, і висуне війська до кордону, і приведе частини на Чонгарі в повну бойову готовність, закриє кордон з Кримом. Це необхідно зробити хоча б для того, щоб інших солдат не викрали або щоб вони самі кудись не роз'їхалися і не розійшлися. Треба вимагати у Росії негайної видачі наших військових - раз там були їхні машини, треба звернутися в міжнародні інстанції.

Ми не маємо права визнавати, що дії російських військ на окупованих ними територіях - це само собою зрозуміла подія! Ми ж такою безвольною реакцією показуємо, що російські агресори можуть спокійно розпоряджатися і Кримом, і прилеглими районами України.

І треба терміново перевірити - а що це за організація служби в умовах війни, коли державний кордон у зоні, де розгорнуті військові частини, спокійно перетинає противник, і викрадає наших військових. Хто допустив, що солдати залишили розташування частини, в трусах і капцях вночі гуляють на кордоні, і все це безконтрольно, кордон відкритий, заходь, бери в полон ... Навіщо там тоді армія? Може, скаутський табір поставити на цьому курорті?

Ці клоуни телефонують ... Телефонуйте далі. У рельсу.

Сподіваюся, хоча б в МЗС або в Адміністрації президента хтось зверне увагу на ситуацію? Чи це нормально?

Комітет з оборони Верховної Ради, може, хоча б щось заявить?

У нас війна, взагалі, чи як? Держава, подай ознаки існування, будь ласка ", - написав Бутусов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ