Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Третя щорічна Національна премія кінокритиків КІНОКОЛО відкриває прийом фільмів

Цьогоріч, через обмежені можливості для прокату та фестивальної дистрибуції, окрім дати показу, враховується дата виробництва фільму – якщо його було створено у період з 1 жовтня 2019 – 30 вересня 2020 включно, він також може бути поданий на розгляд комітету премії.
Photo by form PxHere

У цьому році також впроваджується обов'язкова подача стрічки через форму на сайті «Київського тижня критики». Щоб подати фільм на розгляд комітету премії, необхідно заповнити заявку до 28 серпня.

Національна премія кінокритиків КІНОКОЛО – щорічна премія, заснована у 2018 році, що визначає досягнення українського кінематографа та діячів кіноіндустрії за останній рік від імені спільноти кінокритиків України. Премія присуджується у 8 номінаціях: за найкращі повнометражний ігровий фільм, короткометражний ігровий фільм, документальний фільм, анімацію, відкриття року, режисера, акторку та актора. У 2019 році найкращим фільмом року стала драма «Додому» Нарімана Алієва, у 2018 – драма «Донбас» Сергія Лозниці.

Церемонія нагородження традиційно відбудеться у рамках відкриття «Київського тижня критики» – 22 жовтня 2020 року.

Переможців премії визначає комітет Національної премії кінокритиків. До його складу входять кінокритики та кінознавці, які є членами ФІПРЕССІ, та автори, чиї тексти та аналітичні матеріали публікуються в українських ЗМІ. Наразі комітет премії нараховує 44 члени.

Лауреати премії обираються шляхом голосування у два етапи. Спочатку серед списку усіх поданих фільмів українського виробництва, які відповідають умовам премії, члени комітету обирають номінантів. Під час другого етапу проходить голосування для визначення переможців.

Організаторами премії виступають Спілка кінокритиків України, Асоціація «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!» та компанія «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ