30 травня стало відомо, що у Києві зафіксовано три випадки захворювання на ботулізм, один випадок закінчився летально. Про це повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на Головне управління Держспоживслужби у Києві.
Як відомо, люди споживали в’ялену рибу промислового виробництва, яку купили у місцевій торгівельній мережі.
"Летальний випадок захворювання на ботулізм зареєстрований у громадянина 1976 року народження, який 24.05.2017, зі слів дружини, вживав у їжу в’ялену рибу промислового виробництва. У інших двох випадках захворювання на ботулізм, постраждалі також своє захворювання пов’язують із вживанням у їжу тарані та в’яленого коропа промислового виробництва", – йдеться у повідомленні.
У Києві розпочато проведення епідеміологічного розслідування у зв'язку з захворюваннями на ботулізм.
"Виробником рибної продукції є ФОП Меркулов А. В. (м. Світловодськ, Кіровоградської області), відправником рибної продукції є ТОВ "ЧУДО-ЮДО" (м. Світловодськ, Кіровоградської області). Продукція була придбана у гіпермаркеті "Караван" та супермаркеті "Мегамаркет", – зазначили у КМДА.
У Київській міськдержадміністрації рекомендують киянам та гостям міста утриматися від вживання у їжу в’яленої риби до з'ясування обставин.
Нагадаємо, у 2015 році у Києві три людини підчепили ботулізм після того, як з’їли рибу і сирокопчені продукти.
Довідка.
Ботулізм – важке токсичне інфекційне захворювання, в результаті якого вражається нервова система. Важка форма захворювання може призвести до летального результату.