Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Троє суддів КСУ не підтримали скасування люстрації, рішення не прийнято – Соболєв

Троє суддів Конституційного суду, які раніше були готові підтримати рішення про визнання неконституційними деяких норм закону «Про очищення влади» (про люстрацію), на закритому засіданні КСУ відмовилися голосувати за це рішення. Про це в п'ятницю, 10 червня, повідомив депутат («Самопоміч») Єгор Соболєв.

«Троє з 10 учасників засідання, які вважалися готовими до цього рішення, відмовилися брати участь у голосуванні. Серед них і голова КСУ Баулін, який є одним з фігурантів кримінальної справи про надання Януковичу диктаторських повноважень. Жодного рішення не ухвалили», – повідомив пан Соболєв у своєму Фейсбуці.

Він розповів, що закрите засідання КСУ з даного питання через пікет активістів і резонанс в пресі було відкладено на 3,5 години. 

Нардеп додав, що суддя Наталія Шаптала, яка є автором проекту рішення, в інтерв'ю ЗМІ заявила, що це робочий варіант і остаточне рішення може бути іншим.

За її словами, судді мають намір звернутися до Генеральної прокуратури, яка розслідувала витік інформації.

9 червня Єгор Соболєв повідомив, що Конституційний суд розгляне рішення про скасування низки норм закону «Про очищення влади», які скасують люстрацію високопосадовців часів президентства Віктора Януковича.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ