Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Труби "Північного потоку-2" почали укладати в економічній зоні Швеції

Труби газопроводу "Північний потік-2" почали укладати в економічній зоні Швеції. Роботи в цьому райони планують завершити наприкінці 2019 року.

ро це повідомляє Aftonbladet.

Видання зазначає, що труби для газопроводу будуть зберігатися у шведському порту Карлсхамн.

За даними радіостанції Sveriges Radio, роботи з укладання газопроводу в цьому районі триватимуть до літа 2019 року. Для їхнього виконання адміністрація порту Карлсхамн додатково найняла понад 110 робітників.

Зі свого боку, компанія-оператор трубопроводу Nord Stream AG 23 грудня повідомила, що судно-трубоукладач Solitaire попрямувало в південну частину виключної економічної зони Швеції. Там мають укласти 510 кілометрів труб.

Нагадаємо, будівництво газопроводу засуджують у США. Так, посол США в Німеччині Річард Гренелл закликав уряд ФРН припинити підтримку "Північного потоку-2". Газопровід дозволить Кремлю отримати величезні суми, які там потім спрямують на агресію та дестабілізацію ситуації. Окрім того, 19 грудня у Сенаті США представили проект резолюції з вимогою до президента Дональда Трампа протидіяти агресії Російської Федерації на морі та протистояти побудові газопроводу "Північний потік-2".

Джерело: 24tv.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ