Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Трускавець може стати курортом державного значення - Віталій Свіщов

Відповідну ініціативу погодили депутати на засіданні постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради. Якщо її погодить і центральна влада, Трускавець буде в десятці курортів України. Про це розповів депутат ЛОР від фракції "Європейська Солідарність" Віталій Свіщов.

Трускавецька міська рада ініціювала оголошення природної території м. Трускавця курортною територією державного значення. 

За словами Віталія Свіщова, депутатська комісія погодила ініціативу, а Львівщина отримає з цього низку переваг. 

"По-перше, іміджева складова. Львівщина досі не має курортів державного значення. А тепер має шанс мати. І якщо все пройде добре, то наш Трускавець буде в 10-ці курортів України. Зараз аналогічну процедуру проходить і Моршин. 

По-друге, Трускавець зможе брати участь в різних державних програмах, а це кошти. 

По-третє, охорона. Надра, забудову, охорону території контролюватиме держава. Відповідно, це убезпечить місто від якихось небороякісних змін", - розповів Віталій Свіщов.

Далі процедура повинна бути така: за цю ініціативу мають проголосувати на ще одній профільній комісії, а також дерутати Львівської облради на сесії,  потім Львівська ОДА подає відповідний документ до КабМіну, міністерство скеровує погоджені документи на розгляд Верховної Ради України, а вже потім після схвалення у ВРУ новий статус Трускавця підписує Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ