Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські депутати просять посилити публічне висвітлення ситуації навколо полонених та безвісти зниклих воїнів

Сьогодні, під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради депутати фракції "Європейська Солідарність" звернулися до Президента, ВРУ, КМУ, уповноваженого ВРУ з прав людини, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими щодо посилення публічного висвітлення ситуації навколо полонених та безвісти зниклих захисників Сил Оборони України та сприяння їхньому визволенню з полону.

Відповідне звернення зачитала депутатка Лейла Мелесова-Вальчак.

"Збройна агресія росії проти України триває більш як 10 років, що стало підтвердженням основної мети загарбника – знищити Українську державу та український народ будь-якими методами. Росія постійно нехтує усіма правилам ведення війни, конвенціями та угодами, що забезпечували стабільність та правосуддя у всьому світі.

На жаль, наші воїни потрапляють у полон та родини отримують сповіщення про безвісти зниклих. До нас звертаються родини полонених і зниклих безвісти, які втомились від невідомості про те, що відбувається та де перебувають їхні сини, доньки, чоловіки, дружини, батьки. На сьогодні нас вражає бездіяльність та обурює ставлення державних установ, ТЦК і СП, які ігнорують звернення та вимоги родин полонених і зниклих безвісти" – наголосила Лейла Мелесова-Вальчак.

Додамо, депутати просять вчергове звернутись до міжнародних партнерів, щоб зосередити та привернути їхню увагу до ситуації з полоненими і безвісти зниклими; вкотре нагадати організаціям ООН, Міжнародному комітету Червоного Хреста про їхні зобов’язання забезпечити відправку представників цих організацій до місць утримання військовополонених;забезпечити належні соціальні гарантії родинам полонених та зниклих безвісти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ