Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває дослідження щодо розвитку інклюзивної освіти на Львівщині

Триває дослідження щодо розвитку інклюзивної освіти, для якого Львівщина обрана як пілотний регіон. Про це повідомили 28 жовтня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Дослідження здійснюють експерти Ініціативи щодо розвитку послуг в громадах для дітей та сімей в межах проекту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), який впроваджується за підтримки Уряду Канади, та у співпраці з Міністерство освіти і науки України, а також департаментом освіти і науки Львівської ОДА.

Мета дослідження – вивчити стан та існуючі перешкоди, що виникають в процесі впровадження інклюзивної освіти, на прикладі Львівської області.

За результатами дослідження будуть сформовані рекомендації, спрямовані на вдосконалення практик розвитку інклюзивної освіти.

"Ми запустили в окремих пілотних областях дослідження. Його результати дозволять нам вдосконалювати та якісніше надавати соціальні послуги", - додала координаторка пілотного проекту в Львівській області, Ініціатива щодо розвитку послуг в громадах для дітей  та сімей, Проект «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe) Ольга Бойко.

До участі в дослідженні запрошені:
- батьки дітей з особливими освітніми потребами;
- керівники та вчителі/асистенти вчителів закладів загальної середньої освіти;
- фахівці інклюзивно-ресурсних центрів;
- представники районних відділів освіти, департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації, центрів розвитку інклюзивної освіти;
- представники центрів соціальних служб, фахівці з соціальної роботи;
- громадські організації, які працюють в сфері інклюзивної освіти.

Дослідження проводиться на базі Сихівського району м. Львова; Золочівського, Стрийського та Яворівського районів Львівської області; Гніздичівської, Велико-Мостівської, Кам’янко-Бузької, Рудківської, Зимноводівської ОТГ; міст Самбір та Борислав.

Під час дослідження здійснять онлайн-опитування, інтерв’ю та фокус-групи, щоб отримати максимально вичерпний та актуальний результат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ