Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває Перший світовий форум українських суботніх та недільних шкіл

Упродовж 17-22 серпня в області відбувається Перший світовий форуму українознавчих суботніх та недільних шкіл. Понад 200 учасників із 36 країн з усіх континентів світу беруть участь у Форумі, який за часів незалежності України проводиться вперше. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Форум складається із двох частин: V Міжнародної конференції «Українська мова у світі» (17 серпня) та Лабораторії творчих ідей (18-22 серпня).

У межах Форуму відбудеться дефіле українських учителів із 36 країн світу у національному одязі від дизайнера Людмили Сєдової.

Окрім того, учителі взяли участь у концерті «Українська пісня», який відбувася у суботу, 18 серпня, на стадіоні «Арена Львів». Також для учасників організують поїздку на Яворівщину, де відбудеться майстер-клас з виготовлення яворівської іграшки.

На Форумі презентують перше соціологічне дослідження, організоване працівниками Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) щодо стану та потреб сучасної українознавчої школи за кордоном.

Нагадаємо, що Перший світовий форум українознавчих суботніх та недільних шкіл відбуватиметься під патронатом Марини Порошенко, дружини Президента України, голови Українського культурного фонду, голови Фонду Порошенка, під егідою Олега Синютки, голови Львівської обласної державної адміністрації

Зазначимо, що співорганізаторами Форуму є Міністерство закордонних справ України, Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна державна адміністрація, Національний університет «Львівська політехніка», Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою, Світовий Конґрес Українців та Світова Координаційна Виховно-Освітня Рада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ