Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Триває всеукраїнська акція "Книжковий Санта"

Організатори Book Swap (Вечірки з обміну книжками) Катерина Кухарчук та Вікторія Глебова запустили ініціативу Книжковий Санта.

Це безкоштовна акція, участь в якій можуть взяти всі охочі українці, передає Читомо.

Для цього потрібно до 15 грудня заповнити спеціальну форму, вказати свої поштові реквізити й книжкові вподобання. Потім відправити іншому учаснику книжку та отримати свій подарунок.

"Ми дуже хотіли організувати передноворічний Book Swap – обмін книжками. Почитати вірші, поспілкуватися, отримати порцію позитиву та запастися літературою для зимового читання. Але відмовилися від цієї ідеї – не хочемо наражати людей на небезпеку. Та свято вирішили все ж організувати. Хай і в онлайнформаті", – пояснює організаторка Катерина Кухарчук.

До акції вже долучилося понад 50 учасників зі всієї України: Чернівецької та Чернігівської областей, Волновахи та Красногорівки, Сум та Луцька.

Серед книжкових вподобань у лідерах: художня література, фентезі, трапляються й дитячі книжки.

Умови участі в акції прості: мати прочитану книжку в хорошій якості та бажання надіслати її поштою. У такий спосіб організатори хочуть дати друге життя друкованим виданням.

"Більшість книжок, особливо художньої літератури, читачі не перечитують вдруге. Однак, видання можуть принести радість іншим людям, не завдаючи при цьому шкоди довкіллю. Відтак, у виграші – всі сторони і на додачу – планета", – говорить Вікторія Глебова.

Крім книжок, організаторки акції також підготували закладинки від дизайнера-ілюстратора Дмитра Дзюби, листівки та інші сюрпризи учасникам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ