Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Централізована бібліотечна система для дітей оголосила збір книг

Інститут стратегії культур спільно з Централізованою бібліотечною системою для дітей Львова оголосив збір літератури для дітей та молоді, що втратили дім.

 "Book’и в руки!" – це нова ініціатива ІСК та ЦБС для дітей Львова, метою якої є зібрати у Львові книжки для українських дітей та молоді, які через війну втратили дім і, осівши в прихистку, нині не мають доступу до книжки й читання.

Організатори проєкту збирають дитячу, підліткову, юнацьку літературу українською мовою.

"Для себе ми розшифровуємо ідею проєкту, як "діти та бібліотеки Львова – дітям та бібліотекам українських міст! Чекаємо на книжки українських авторів або перекладену українською, які свого часу потішили вашу дитину, а тепер можуть стати подарунком і для інших дітей чи підлітків в Україні. Якщо це видання з вашої домашньої бібліотеки, важливо, щоб воно було у доброму стані. Вітаються й цілком нові книжечки!" наголошують організатори. 

Марта Більська, координаторка книжкового проєкту, розповідає, що коли працювала з ВПО у Львові в культурному та гуманітарному напрямах, а також комунікуючи з організаціями, що займаються підтримкою вимушених переселенців у різних містах України, вона та команда не раз чули про потребу в українських і україномовних книжках для них.

"Зацікавившись цим питанням, ми із сумом мусили зафіксувати, що брак такої літератури виник не під час війни, а існував і раніше (звісно, це питання, що має вирішуватись на державному рівні!). Штаби, осередки в центральній, східній, південній частинах України, які прийняли до себе першу хвилю ВПО, намагалися створити для них комфортні умови. Там багато дошкільнят, школярів, їх важливо чимось зайняти, урізноманітнити їхнє дозвілля – і книжка тут чудовий помічник! Нині це актуально для різних міст України", –пише Марта Більська.

Книги можна приносити у будні з 10:00 до 18:00 на дві локації: Інститут стратегії культури (пл. Міцкевича 6/7) і Сенсотека (вул. У.Самчука, 22). 

Перші збірки поїдуть у дитсадок у Кривому Розі та в Запоріжжя до БФ "Мрія", що займається питаннями вимушених переселенців. Також є запит Маріупольської бібліотеки, що релокувалась до Дніпра, допомогти установі наново сформувати книжковий фонд.

До слова, за останні пів року ІСК уже долучався до проєкту зі збору книжок для українських біженців у Чехії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ