Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Цього року Олійник вперше візьме участь в урочистостях з нагоди Транскордонних польсько-українських днів Добросусідства

Голова Львівської ОДА Петро Олійник вперше цього року візьме участь в урочистостях з нагоди Транскордонних польсько-українських днів Добросусідства, які пройдуть 26 серпня по обидві сторони українсько-польського кордону (с. Стаївка, Сокальського району Львівської області та с. Корчмин Томашівського повіту Люблінського воєводства). Про це сьогодні, 23 серпня 2006 року,  під час прес-конференції повідомив начальник управління з питань внутрішньої політики Львівської ОДА Святослав Шеремета.
Окрім голови ЛОДА, у заході візьме участь глава УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, а також мешканці прикордонних сіл та міст, представники громадських організацій, молодь, мистецькі товариства, дослідники та історики, які цікавляться історико-культурною спадщиною польсько-українського пограниччя.
У програмі урочистостей передбачено зустріч на кордоні, посвячення води біля чудодійного джерела в селі Стаївка, спільна процесія до старовинної дерев’яної церкви в селі Корчмин, посвячення площі і наріжного каменя під Транскордонний Центр Діалогу, передання ікони з мощами Блаженного Миколая Чарнецького для римо-католицької парафії в Городло (Республіка Польща).
Під час цьогорічних днів Добросусідства відбудеться концерт за участю Оркестри Св. Миколая, капели Романа Кумлика «Черемош»; також цього дня буде відправлена панахида та відбудеться посвячення хреста на давньому цвинтарі у селі Кривиця, а також панахида на цвинтарі в селі Радруж.
Як зазначив Святослав Шеремета, фінансове забезпечення взяла на себе польська сторона, проте, якщо депутати Львівської обласної ради підтримають таку пропозицію то на наступний рік ми зможемо організувати урочисті заходи з нагоди  Транскордонних польсько-українських днів Добросусідства.
Ще у XVII столітті в с. Корчмин відбувалися релігійні святкування в празник Успіння Пресвятої Богородиці. В програмі святкувань було почитання чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яка знаходилася у Церкві та спільна молитва біля чудодійного джерела — місця об’явлення Богородиці. Після Другої світової війни обидва місця розділив українсько-польський кордон. Після 1945 року святкування продовжувалося підпільно. У 2004 році з’явилася вперше з’явилася можливість проведення спільних заходів у празник Успіння Пресвятої Богородиці за участю поляків та українців.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ