Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Цього тижня Ф1 опублікує остаточний регламент на двигуни 2021 року

FIA не має наміру тягнути до останнього дня (20 липня), щоб оголосити остаточний регламент Формули 1 на 2021 рік, тому оприлюднить його цього тижня. Про це повідомило видання Motorsport.

Основні принципи нових правил були оголошені торік у жовтні. Проте уточнення деталей з чотирма мотористами та потенційно новим постачальником двигунів Porsche зайняло чимало часу. Процес також затягнувся через узгодження положень щодо обмеження витрат.

Гоночний директор FIA Чарлі Вайтінг сказав: «Все дуже складно. Зустріч за зустріччю, які присвячені усім цим речам. Я постійно отримую детальні протоколи, де обговорюється усе до дрібниць.

Я досить упевнений, що цей процес скоро завершиться, а його результатом стане розуміння того, яким будуть двигуни 2021 року».

Кінець червня не було обрана для того, аби полегшити дискусію керівників команд на засіданні Стратегічної групи, яка відбудеться 4 липня.

Вайтінг сказав: «Не зовсім так. Це була лише дата, коли ми відчули, що варто це зробити. Це не пов’язано зі Стратегічною групою.

Виробники поглинуті процесом, тому це займає стільки часу. Вони виторговують собі будь-які дрібниці».

Тим не менше, керівник команди Mercedes Тото Вольфф повідомив, що на засіданні Стратегічної групи наступного тижня дійсно обговорюватимуть силові установки та способи контролю витрат, а також пропозицію заморозити оновлення поточних двигунів у 2019-2020 роках.

«На розробку двигунів потрібно чимало часу, тому його слід почати створювати якомога раніше, – сказав Вольфф. – Нам слід вирішити, як можливо уникнути паралельних витрат на розробку двох моторів.

Вочевидь, наше суперництво з друзями із Honda, Renault та Ferrari триватиме до самої останньої гонки 2020 року.

Одночасно із затвердженням правил кожен має працювати над двома силовими установками. Тому я вважаю це одним із основних моментів обговорення 4 липня».

Motorsport

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ