Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК передала бюлетені до закордонних виборчих дільниць

15 липня Центральна виборча комісія передала ДВК закордонних виборчих дільниць виборчі бюлетені з виборів народних депутатів України та завершила процес реєстрації офіційних спостерігачів на позачергових виборах народних депутатів України, - повідомили у прес-службі ЦВК.

ЦВК на своєму засіданні передала дільничним виборчим комісіям закордонних виборчих дільниць через представника Міністерства закордонних справ України – начальника Управління генерального секретаріату Святослава Драча виборчі бюлетені з виборів народних депутатів України для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі, отримані від Державного підприємства "Поліграфічний комбінат "Україна" по виготовленню цінних паперів". Всього на 102 закордонні виборчі дільниці було передано 449 тис. 172 бюлетені.

Після завершення процедури передачі було складено відповідний протокол Центральної виборчої комісії.

Також, розглянувши відповідні звернення, Комісія зареєструвала 306 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземних держав на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме: 90  – від Світового Конгресу Українців, 8 – від Організації за Демократію та Економічний Розвиток – ГУАМ, 19 – від Комітету "За відкриту демократію", 19 – від Українського Конгресового Комітету Америки, 1 – від Міжнародної федерації ліберальної молоді (IFLRY), 1 – від Міжнародного Республіканського Інституту (МРІ), 2 – від Європейської платформи за демократичні вибори, 18 – від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі, 15 – від Європейського Парламенту, 7 – від Міжнародної Фундації за належне врядування (IFBG),  6 – від міжнародної громадської асоціації "Вибори і демократія", 61 – від Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі, 42 – від Сполучених Штатів Америки, 16 – від Республіки Польща, 1 – від Словацької Республіки.

Таким чином, 15 липня 2019 року Комісія завершила процес реєстрації офіційних спостерігачів на чергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Всього зареєстровано 1 719 офіційних спостерігачів. А саме: від 22 міжнародних організацій – 1 602 офіційних спостерігачів, від 12 іноземних держав – 117 офіційних спостерігачів.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації
Секретаріату Центральної виборчої комісії

15.07.2019 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ