Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК роз'яснило умови проведення другого туру голосування за мера

Центральна виборча комісія ухвалила проект рішення щодо роз'яснення окремих положень закону "Про місцеві вибори", - кореспондент УНН.

За відповідне рішення проголосували 9 з 14 членів ЦВК. За словами заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорною відповідно до ст.87 ТВК приймає рішення проводити повторне голосування чи не проводити в залежності від того чи є у місті кількість виборців більша або менша 90 тис. станом на 1 серпня.

"Ця інформація була без будь-яких рішень ЦВК відповідно до закону оприлюдненого в загальнодержавних ЗМІ. На цей момент кількість виборців включених до списків виборців на виборчих дільницях в Павлограді буде визначена протоколом павлоградської міської виборчої комісії про результати виборів. За тією інформацією, яка є в ЦВК зараз там 89 тис. 810 виборців. Скорочення відбулось приблизно на 400 осіб",- зазначив голова ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, закон ставить визначає можливість проведення повторного голосування в залежності від двох факторів.

"Чи є у відповідному місті більше ніж 90 тис. виборців і чи не набрав хтось з кандидатів під час проведення голосування більше ніж 50% голосів. Якщо в будь-якому місті на день проведення голосування та встановлення є менше ніж 90 тис. виборців, то підстав для призначення повторного голосування, підстав для використання мажоритарної виборчої системи абсолютної більшості на відповідних виборах міського голови немає, це абсолютно очевидно",- додав він.

Як повідомляв УНН, Центральна виборча комісія готова взяти участь у вирішенні питання щодо друку бюлетенів для проведення місцевих виборів у Маріуполі та Красноармійську. Про це сказав сьогодні на брифінгу голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ