Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК зняла з виборчих перегонів соратника Януковича

Центральна виборча комісія ухвалила рішення зняти з виборів в одномандатному виборчому окрузі №46 на Донеччині соратника експрезидента-втікача Віктора Януковича Андрія Клюєва. За зняття з реєстрації проголосували всі члени ЦВК.

Про це повідомило видання ТСН.

Нагадаємо, спочатку ЦВК відмовила в реєстрації Клюєва. Це було 23 червня. Там пояснили, що він не проживав на території України протягом останніх п'яти років, як того вимагає законодавство.

Потім Ліберальна партія України, яка висунула Клюєва кандидатом у нардепи, подала до суду. Дійшли до Верховного суду України - той ухвалив рішення, аби ЦВК повторно переглянула документи Клюєва. Проте прямої вказівки його реєструвати не було.

У ЦВК ж зазначили, що, по суті, Верховний суд, відкинув усі докази щодо того, що Клюєв останні п'ять років не проживав на території України. Тому 2 липня ЦВК, мовляв, була змушена зареєструвати Клюєва кандидатом у нардепи. Після цього активізували силові структури, які й надали достатню кількість доказів непроживання Клюєва на території України протягом останніх п'яти років.

Варто зазначити, що раніше представник Ліберальної партії, від якої висунули Клюєва, заявив, що останні 5 років високопосадовець часів правління Януковича Клюєв проживає у Донецьку, тому підстави його не реєструвати відсутні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ