Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Цими вихідними базові навички домедичної допомоги опанують 700 охочих львів’ян

У Львові охочих містян навчають надавати домедичну допомогу. Такі навчання учора та сьогодні відбуваються на 10 різних локаціях. Загалом цими вихідними базові навички надання домедичної допомоги опанують близько 700 охочих львів’ян. Такі навчання відбуваються в межах міської програми національного спротиву.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Взяти участь у навчанні з домедичної підготовки виявили бажання понад 1000 львів’ян. І вже в цю суботу та неділю близько 700 мешканців отримують цінні навички з надання домедичної допомоги. Радує, наскільки усі відповідальні та прийшли сьогодні, а дехто й привів з собою друга/подругу. Усі, хто зареєструвався, але не потрапив на навчання цими вихідними, матимуть змогу пройти їх наступного тижня – 26-27 лютого. Отримані знання та навички вкрай потрібні як в непростий час, в який живемо зараз, так і в мирний. Підготовлені – отже озброєні», - каже Богдана Яремчук, керівниця управління персоналом мерії, координаторка проекту.

Навчали львів’ян фахові інструктори.

«Ми залучили інструкторів з лікарні швидкої медичної допомоги, з екстреної служби невідкладної медицини, з Мальтійської служби, які вже не перший рік працюють з міською радою. Також це інструктори і медичної академії, які робили вчора вишкіл для учнів. Окремо велику кількість людей взяв на себе університет безпеки життєдіяльності: вони на своїй території мають змогу не тільки провести інструктаж щодо домедичної допомоги, а розказати загалом про загрози і про дії у випадках надзвичайної ситуації», - додала Наталія Алєксєєва, керуюча справами виконавчого комітету Львівської міської ради.

Зазначимо, перші навчання з домедичної допомоги відбулись наприкінці січня для працівників Львівської міської ради. Відтак, напрацювали можливість проведення таких навчань для всіх охочих мешканців міста. Адже надання домедичної допомоги є важливою складовою програми національного спротиву львівської громади, яку затвердила сесія міської ради. Окрім навчань з домедичної допомоги, ця програма передбачає стрілецькі навчання та вишколи, співпрацю з батальйонами, які діятимуть на території львівської громади, а також розвиток необхідної інфраструктури в контексті територіальної оборони. Цю програму, до слова, напрацювали виконавчі органи мерії спільно із територіальною обороною Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ