Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Тупицького викликають в Офіс генпрокурора для вручення підозри

У середу, 14 липня, ввечері відстороненого суддю Конституційного суду Олександра Тупицького викликали до Офісу генерального прокурора для вручення підозри.

Про це у Facebook написав адвокат Тупицького Ростислав Кравець.

фото з відкритих джерел

Тупицькому потрібно з'явитися до Офісу генпрокурора у п'ятницю, 16 липня, об 11:00.

"Для вручення підозри у кримінальному провадженні ... від 30.10.2020 року", - йдеться у виклику.

Адвокат опублікував фотографію виклику з підписами Тупицького та генпрокурора Ірини Венедіктової.

"О 21:55 доставили повістку з порушенням норм КПК. На завтра викликають для вручення нової підозри. Самої підозри, щоправда, ще немає, але до ранку планують написати", - написав Кравець на своїй сторінці в Facebook у ніч на четвер.

Адвокат зазначив, що заявником у справі 27 жовтня 2020 є нардеп партії "Голос" Ярослав Юрчишин.

Нагадаємо, 30 жовтня 2020 проти суддів Конституційного суду, які винесли рішення про визнання неконституційними низки положень антикорупційного законодавства 27 жовтня, було розпочато кримінальне провадження.

Зазначалося, що заяву про правопорушення, за яким було відкрито провадження, подав народний депутат з фракції "Голос", перший заступник голови комітету з питань антикорупційної політики Юрчишин.

"Це можливість цілком законно, не політично, довести, чи була змова з метою захоплення влади, або спростувати це. Якщо це буде доведено, то потрібно усунути від суддівства зрадників і законним способом наповнити суди тими людьми, які будуть дійсно відстоювати Основний закон", - заявив Юрчишин

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду визнав незаконним та скасував указ президента Володимира Зеленського про скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ