Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Турчинов про дії ФСБ: це "суміш цинізму та дебілізму"

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов прокоментував заяви російських спецслужб про те, що вони схопили українських диверсантів та заявив, що ФСБ "продовжує розпочату влітку безглузду маячню щодо загрози тотального знищення російської окупаційної інфраструктури в Криму українськими диверсантами". Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Цього разу ФСБ врахували помилки літньої провокації, коли доказом причетності роботяги з Енергодару до українських спецслужб було лише його побите обличчя. Цього разу "доказова база" була ретельно і заздалегідь підготовлена. "Беззаперечним доказом", що захоплені цивільні люди є українськими диверсантами, а не агентами ЦРУ, Моссаду чи МІ-6 – були синьо-жовтий прапор та тризуб, без яких, напевно, українські диверсанти ніколи не ходять у тил ворога, а також візитка популярного в російських ЗМІ "Правого сектору", – написав Турчинов.

Він припустив, що за задумом "потужних" аналітиків ФСБ, причетність "українських диверсантів" саме до військової розвідки доводить пам'ятна тарілочка з символікою Міністерства оборони України, яку вони "притягли з собою до Севастополю разом з величезним тоннажем вибухівки та арсеналом різнокаліберної зброї".

"Прочищений кондовою пропагандою ватний розум російського телеглядача надійно зафіксує, що офіцери ГУР МО завжди беруть у рейд разом зі зброєю і вибухівкою державні символи та сувенірну продукцію рідного міністерства. Так само, як опери СБУ ідуть на небезпечну справу обов'язково прихопивши портрет Президента України з власноруч зробленим підписом. Що стосується профі зі Служби зовнішньої розвідки, то вони, працюючи під прикриттям, завжди одягають атласні шаровари і червоні чоботи, що додає їм окрім патріотичного натхнення ще і можливість маскування на фоні червоних російських пик, які мирно "відпочивають" на асфальті", – продовжив розмірковувати секретар РНБО.

Втім, Турчинов наголосив, що незважаючи на "безглуздість та навіженість" провокацій російських спецслужб, та "неадекватність пропагандистських штампів" підпорядкованих їм ЗМІ, треба чітко розуміти, що за цим стоять людські долі захоплених та катованих заручників, а також інформаційне прикриття ескалації військової агресії проти нашої країни.

Нагадаємо, російські спецслужби знову схопили українців в окупованому Криму. Їм закидають підготовку диверсій. Рідні та друзі затриманих  переконані - чоловіки ніякі не диверсанти. Двоє з них – експерти, які працювали в аналітичному центрі "Номос". Офіційний Київ заявив: Росія полює на українців, щоб потім торгуватися за їхні звільнення.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ