Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Політика

Турчинов: Ворог готує потужний наступ

Секретар РНБО Олександр Турчинов не виключає проведення бойовиками в найближчий час наступальних операцій. Про це він заявив за результатами поїздки в зону бойових дій, передає прес-служба РНБО.

За його словами, ситуація довкола Донецького аеропорту залишається найбільш складною.

"Фактично повністю знищено новий термінал, але наші Збройні Сили зміцнили свої позиції в районі населеного пункту Піски та нанесли ворогу серію дуже сильних ударів", - сказав він.

За словами Турчинова, були знищені комунікації та транспортні розв'язки, які дозволяли швидко підводити бронетехніку фактично до самого летовища.

"Крім того, ситуація стабілізована і на півдні, там де напередодні була спроба прорвати нашу оборону в районі 31 та 29 блокпостів", - сказав він.

Турчинов додав, що постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил і засобів противника, "зокрема, підтягування на передову кадрових частин Збройних Сил Російської Федерації дає підстави прогнозувати проведення в найближчий час ворогом потужних наступальних операцій".

Як зазначив Олександр Турчинов, головне питання для військового командування сьогодні - "не лише зміцнення нашої оборони, але і реалізація заходів, які повинні примусити ворога припинити криваві провокації".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ