Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Турки хочуть будувати в Україні об’єкти до Євро-2012

Прем’єр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган Ердоган висловив задоволення сьогоднішніми зустрічами на українській землі, наголосивши, що турецька делегація здійснила до України візит, який відкладався багато років. Про це повідомила прес-служба глави Української Держави.

Він відзначив, що разом із офіційною делегацією до України прибули близько 600 представників ділових кіл Туреччини. «Це – ознака важливого кроку, який зроблено  у бік співробітництва між нашими країнами», – сказав Р. Ердоган. «Ми бажаємо, щоб українські і турецькі бізнесмени здійснювали спільні проекти, а також спільно брали участь у реалізації проектів у третіх країнах», –  додав Прем’єр-міністр.

Він також висловив упевненість, що турецький бізнес братиме участь у реалізації проектів в Україні у зв’язку з проведенням фінальної частини футбольного Євро-2012. 

Прем’єр-міністр високо оцінив підписані сьогодні українсько-турецькі документи. «Ми поставили найважливіші підписи під кроками, які треба зробити для розвитку співпраці, зокрема, у сферах економіки, освіти, політики тощо», – сказав Реджеп Тайїп Ердоган.

«Ми досягли домовленості, що виведемо наші відносини на новий, вищий рівень... Ми маємо на меті вивести відносини дружби та співпраці України і Туреччини на рівень стратегічного партнерства. Тому щойно ми підписали з моїм другом Президентом України Віктором Януковичем Спільну декларацію про створення Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною», – сказав Прем’єр-міністр.  

Реджеп Тайїп Ердоган висловив упевненість, що цей візит до України стане потужним імпульсом для розвитку українсько-турецьких відносин.

Під час переговорів сторони підписали спільну декларацію про створення Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною.

Загалом за результатами візиту Ердогана до України підписали шість документів, зокрема угоду між Кабінетом Міністрів України і урядом Туреччини про організацію міжнародного прямого вантажного залізнично-поромного сполучення, меморандум про взаєморозуміння у сфері енергетики між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та міністерством енергетики і природних ресурсів Туреччини, програму співпраці між Державною інспекцією ядерного регулювання України та державним агентством Туреччини з питань атомної енергетики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ