Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Твори львівського скульптура Пінзеля експонуватимуть у Луврі

Визначні скульптури Пінзеля, що свого часу винесли львівську школу скульптури на світовий рівень, експонуватимуть у Луврі. Уже проведено попередню розмову з представниками Лувру щодо виставки. Про це сьогодні, 17 березня, розповів у коментарі „Гал-info” мистецтвознавець Тарас Возняк.
За його словами, роботи для виставки відбиратимуть представники Лувру, вони й оплачуватимуть перевезення скульптур. А зараз виставка робіт Пінзеля відбувається, і вже не вперше, у Київському Народному домі, де його скульптури експонують поруч скульптур Родена та Архипенка.
 „Поїздка до Парижу не має негативно вплинути на скульптури Пінзеля у тому разі, якщо перевезення буде здійснювати спеціалізована фірма. У транспорті має бути спеціальне кріплення та відтворено мікроклімат”, – зазначив директор Львівського історичного музею Богдан Чайковський.
Іоанн Георг Пінзель - визначний український скульптор другої половини 18 ст. В 1750-60 рр. працював у Львові, Ходовичах (тепер Львівська область), Монастирську і Бучачі (Тернопільська область). Твори Пінзеля, які збереглися до нашого часу: три монументальні скульптури (Юрія, Лева і Атанасія), шість дерев'яних фігур у бічних вівтарях костьолу в Монастирську, ін. Автор кількох варіантів розп'ять.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ