Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тягнибок: Свобода може подати до суду на СБУ

Всеукраїнське об’єднання "Свобода" розглядає можливість подання до суду на Службу безпеки України через цілодобове стеження за членами партії і збору інформації про "свободівців" працівниками служби.

Про це розповів у коментарі УНН лідер партії Олег Тягнибок.

"Це не поодинокі випадки – переслідування правоохоронними органами свободівців, проведення так званих профілактичних розмов, спроб вербування, шантажу як з боку правоохоронних органів, Служби безпеки, так і з боку міліції. Звісно, ми будемо реагувати. Перш за все, ми будемо доводити до відома громадськості, що в нас таке коїться", - розповів політик.

Це фактично, за його словами, підтвердження того факту, що Україна "будується як поліцейська держава, враховуючи, що навіть фінансування в бюджеті СБУ, прокуратури і міліції є більшим, ніж фінансування українського війська. "Тепер ми розуміємо, чому так склалося", - додав О.Тягнибок.

Він зазначив, що вони знаходяться сьогодні під пильним оком правоохоронних органів і теперішньої влади з метою залякування, шантажу, особливо перед наступними парламентськими виборами.

На уточнення кореспондента, чи розглядає ВО "Свобода" можливість звернення до суду через такі дії Служби безпеки України, О.Тягнибок відповів: "Ми зараз обговорюємо це питання у юридичному управлінні "Свободи", у нас працюють кваліфіковані юристи. Якщо буде хоча б мінімальна зачіпка, що ми зможемо справу рухати вперед. Чи, як завше, це завершиться поданням заяви і ніяких дій не буде з боку правоохоронних органів. Хоча політично доцільно подавати, навіть якщо ми будемо усвідомлювати безрезультатність. Можливість така є. Наші юристи проконсультують, чи доказова база є достатньою для того, щоб відповідно подавати до суду чи іншої інстанції".

Як повідомляли у прес-службі ВО "Свобода", житло керівника Лебединської районної організаці партії, що на Сумщині, Володимира Бистренка відвідав дехто Володимир Михайлович Осокін. Представившись заступником начальника управління СБУ в Сумській області, він близько години випитував у активіста-свободівця інформацію про главу обласної організації ВО "Свобода" Ігоря Мірошниченка, схиляв його до співпраці, намагався переконати в тому, що займатися політикою і бути націоналістом йому не варто, а може бути й небезпечно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ