Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тимошенко починає судитися за перерахунок голосів

Блок Юлії Тимошенко вирішив оскаржити в судах результати голосування у другому турі виборів президента. Про це журналістам сказала депутат Верховної Ради, заступник голови фракції БЮТ Олена Шустік.

"Вчора було ухвалено рішення оскаржити результати по дільницях, потім, відповідно вимагати перерахунку окружними комісіями, і, швидше за все, якщо буде позитивний результат в судах, то ставити під сумнів загальний результат виборів", - сказала вона.

За словами Шустік, оскарження буде стосуватися голосування на дільницях в багатьох регіонах.

"Ділянок (результати за якими БЮТ має намір оскаржити) дуже багато, тому що, незважаючи на заяву про те, що масових фальсифікацій не було, але вони дійсно масові, починаючи з того, що 5-6% проголосувало вдома без довідок, а це дуже велика кількість. Крім цього, голосували "мертві", "живі" і "ненароджені" у Донецькій та Дніпропетровській, плюс "каруселі", - додала депутат.

При цьому вона не змогла відповісти, чи можна за результатами таких позовів призначити третій тур виборів.

Нагадаємо, що БЮТ вважає, що в Донецькій, Луганській областях та Криму на користь кандидата в президенти, лідера Партії регіонів Віктора Януковича було сфальсифікованим не менше як 1 млн виборчих бюлетенів.

7 лютого в Україні пройшов другий тур виборів президента, передають Подробности.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ